Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινέζικο ηλεκτρικό αντίγραφο της… BMW Isetta

Oι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν κάνει το copy-paste επιστήμη, και όπως φαίνεται δεν αρκούνται μόνο στα νέα μοντέλα, αλλά ανατρέχουν και στην ιστορία για να αντλήσουν “έμπνευση”. Έτσι η εταιρία Eagle παρουσίασε ένα “αντίγραφο” του θρυλικού BMW Isetta, το οποίο εφοδίασε με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το Eagle EG6330K μοιάζει αρκετά με το σημαντικό μεταπολεμικό μοντέλο της BMW χωρίς όμως δυο βασικά του χαρακτηριστικά: την εμπρός πόρτα, η οποία έχει αντικατασταθεί από τέσσερις κανονικές, και τον ένα τροχό στον πίσω άξονα, που στην περίπτωση του κινέζικου αντίγραφου έχει δύο. Το βάρος του φθάνει στα 750 κιλά, με το “σαλόνι” να είναι σαφώς πιο μοντέρνο από την σχεδίαση του αμαξώματος και με κάποια στοιχειώδη από όσα συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα σε ότι αφορά τον εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες, με την τελική του ταχύτητα να φθάνει στα 60 χλμ./ώρα και την αυτονομία της μπαταρίας των 7,2kWh να διαρκεί για περίπου 120 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 5,3 ίππους, αριθμός που ακόμα και για τα δεδομένα της μεταπολεμικής Ευρώπης μοιάζει αστείος, όμως η τεράστια ζήτηση στην Κίνα για τέτοια αυτοκίνητα, προφανώς το κάνει επαρκές για τις ανάγκες των καταναλωτών της χώρας.

Όσο για την τιμή του αυτή είναι περίπου στα 4.000 δολάρια, και μάλλον θα πουλήσει αρκετά, σε μια χώρα που διψά για αυτοκίνητα πάσης φύσεως και κάθε εμπνεύσεως. Ακόμα και αν χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο γύρω στα 70 χρόνια, όχι μόνο στην σχεδίαση αλλά και στην παρεχόμενη ασφάλεια.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz