Σύνδεση

Featured

Ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης (Video)

Mία σημαντική τεχνολογική εξέλιξη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης βρίσκει τον δρόμο για τα καθημερινά αυτοκίνητα, καθώς η Infiniti ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του πρώτου κινητήρα στον κόσμο με τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης. 

Η επόμενη γενιά QX50 θα παρουσιαστεί του χρόνου και κάτω από το καπό της θα έχει ένα δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο VCT κινητήρα με μία τεχνολογία (μεταβλητής συμπίεσης ή VCR) που βγαίνει για πρώτη φορά σε επίπεδο ευρείας παραγωγής.

Η Infiniti (Nissan) είναι τελικά η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που γράφει ιστορία με μία τεχνολογία που εξελίσσει εδώ και 20 χρόνια, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές (πρώτη είχε ασχοληθεί σοβαρά η Saab με το μοτέρ AVL) που τελικά δεν πρόλαβαν να φτάσουν σε τελικό στάδιο. 

Στο video που παραθέτουμε εξηγείται όσο πιο απλά γίνεται η λειτουργία του συγκεκριμένου κινητήρα και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με ένα συμβατικό. 

Παναγιώτης Τριτάρης

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Ποια είναι η τιμή της νέας Lancia Ypsilon με κινητήρα βενζίνης;

Featured