Σύνδεση

Featured

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ… 58.0000%;

Πολλοί νομίζουν ότι τα ακριβά αυτοκίνητα είναι και οι πιο σίγουρες επενδύσεις για να βγάλουν μεγάλα κέρδη. Όμως όπως μας δείχνει η έρευνα μιας εξειδικευμένης εταιρίας από την Αμερική, αυτό δεν είναι ο κανόνας. Και στην λίστα που έδωσαν στην δημοσιότητα, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο που ανέβασε κατά 58.000% την αξία του από όταν ήταν καινούργιο μέχρι την σημερινή τιμή πώλησή του δεν είναι άλλο από μία Plymouht Barracuda του 1971.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να το αγοράσει καινούργιο εκείνη την εποχή για μόλις 4.296 δολάρια. Σήμερα όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να δώσει πάνω από… 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή και αν ήταν επένδυση!

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Shelby Cobra του 1967 που ανέβασε την τιμή της κατά 17.000%, αξίζοντας σήμερα 1,3 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Cadillac Eldrorado με 3.500% άνοδο και κόστος γύρω στα 270.000 δολάρια και η 911 της Porsche του 1965 με άνοδο της τάξης του 3.800% και σημερινό κόστος στα 250.000 δολάρια.

study-childhood-car-value-7

Στον γράφημα βλέπουμε και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που ακολουθούν με μερικά από τα πιο φημισμένα αμερικάνικα μοντέλα. Η ουσία είναι πάντως ότι πέρα από τα σίγουρα χαρτιά κανείς δεν γνωρίζει ποιώ από τα σημερινά αυτοκίνητα θα εξελιχθεί σε ένα classic μετά από 30 ή 40 χρόνια με πολλαπλάσια αξία από την σημερινή.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz