Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Οι ακριβές βενζίνες με τα πομπώδη ονόματα, που υπόσχονται μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα, μειωμένη κατανάλωση και μακροζωία, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως με εκατομμύρια μέλη, δεν επιφέρουν κανένα απολύτως πλεονέκτημα.

Η όποια βελτίωση στην απόδοση του κινητήρα του νομίζει ο οδηγός ότι καταλαβαίνει είναι σχεδόν 100% ψυχολογική κι αυτό γιατί ελάχιστα αυτοκίνητα διαθέτουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται και καταγράφουν μια καλύτερη ποιότητα καυσίμου, προκειμένου η κεντρική μονάδα να προσαρμόσει αντίστοιχα τη χαρτογράφηση και άρα την απόδοση του κινητήρα.

Μια μικρή βελτίωση της απόδοσης, της τάξης του 3 με 5% και πάντα σύμφωνα με την ADAC, προσφέρουν οι premium εκδοχές του diesel, που δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου και οι ειδικοί της προτείνει στα μέλη της και όχι μόνο να προτιμούν τις απλές και σημαντικά πιο φτηνές βενζίνες και προκειμένου να μετακινηθούν πιο οικονομικά να προσαρμόσουν το στυλ οδήγησής τους. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured