Σύνδεση

Qoros

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ

Για τη νέα κινέζικη μάρκα, την Qoros, αλλά και για το μοντέλο παραγωγής της στη μικρο-μεσαία κατηγορίας που θα παρουσιάσει στη Γενεύη έχουμε γράψει κατά καιρούς (www.carzine.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1578:qoroa-gq3&catid=62:car-news)

Απ’ ότι φαίνεται όμως οι συγκεκριμένοι Κινέζοι έχουν πάρει τα πράγματα πολύ σοβαρά κι έτσι στο Σαλόνι της ελβετικής μεγαλούπολης πέρα από την ίδια την εταιρεία Qoros και το τετράθυρο σεντάν θα παρουσιάσουν και δύο πρωτότυπα.

Το πρώτο είναι το Qoros Cross Hybrid Concept, που όπως λέει και το όνομά του είναι η εφαρμογή των γραμμών του σεντάν σε αμάξωμα crossover. Επιπλέον το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από ένα 3κύλινδρο σύνολο βενζίνης 1.200 κυβικών, από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και ένα δεύτερο να παρεμβάλλεται μεταξύ του τρικύλινδρου και της μετάδοσης. Παράλληλα η ύπαρξη εξελιγμένου software εγγυάται την καλή συνεργασία μεταξύ των στοιχείων του υβριδικού συστήματος, καθώς και τη σωστή λειτουργία της τετρακίνησης.

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι η στέισον έκδοση του Qoros Q3, με χαρακτηριστικά της τη επιμηκυμένη γραμμή της οροφής και τη μεγάλη 5η πόρτα. Το Qoros Estate Concept δεν δείχνει να απέχει πολύ από την κανονική παραγωγή, ενώ αν γίνει κάτι τέτοιο θα μοιράζεται τα δύο σύνολα βενζίνης των 1.600 κυβικών –ατμοσφαιρικό με 126 ίππους, turbo με 156, στάνταρ 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, εξτρά 6άρι αυτόματο- με το σεντάν.

{gallery}photos/33/NEWS/QOROS-CONCEPTS{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured