Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΚΙΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και καιρό τη Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα χωρίς προοπτική λήξης στο άμεσο μέλλον έχει επηρεάσει σημαντικά τις εταιρείες αυτοκινήτων γενικά και πιο ειδικά τους μαζικούς κατασκευαστές, όπως π.χ. η Peugeot, η Ford και η Opel. Οι οποίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη μειωμένη ζήτηση κλείνουν εργοστάσια και κόβουν βάρδιες σε αυτά που παραμένουν, προκειμένου να περιορίσουν την υπερ-παραγωγή που είναι οικονομικά ασύμφορη.

Το αποτέλεσμα είναι το ύψος της παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη να μειωθεί σύμφωνα με προβλέψεις από τα 18,9 εκατομμύρια το 2012 στα 18,3 εκατομμύρια το 2013. Το γεγονός αυτό θα έχει σα συνέπεια η Κίνα να περάσει μπροστά ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, μιας και θα αυξήσει την παραγωγή της από τα 17,8 εκατομμύρια το 2012 στα 19,6 το 2013.

Αυτό σημαίνει πως τη χρονιά που διανύουμε κάθε 4ο αυτοκινήτο που θα κατασκευάζεται στον κόσμο θα είναι Made in China, τη στιγμή που μόλις κάθε 5ο θα είναι Made in Europe. Το παραπάνω είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και το πιο πιθανό είναι στο μέλλον η ψαλίδα αυτή να ανοίξει κι άλλο. Υπέρ της Κίνας, ενώ μια ξεκάθαρη ένδειξη για το πως μεταβάλλονται τα πράγματα είναι ότι το 1970 κάθε 2ο αυτοκίνητο στον κόσμο ήταν ευρωπαϊκό!

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured