Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Η ιδέα είναι πράγματι απλή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί: αντί να περιμένεις να φορτίσει η μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου γιατί να μην την αλλάξεις με μια γεμάτη και να συνεχίσεις;

Αυτήν την περίοδο λοιπόν αυτή ακριβώς η ιδέα εφαρμόζεται σε 10 ηλεκτρικά ταξί Renault Fluence Z.E. που κινούνται μεταξύ του αεροδρομίου Shiphol και της πόλης του Άμστερνταμ. Το «πρατήριο» μπαταριών της εταιρείας Better Place που έχει αναλάβει το πρότζεκτ βρίσκεται στο αεροδρόμιο, η διαδικασία αλλαγής είναι αυτοματοποιημένη και διαρκεί μόλις 5 λεπτά, όσο δηλαδή και το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής τα 10 αυτά ταξί έχουν ολοκληρώσει περί τις 4.000 διαδρομές μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης και έχουν καλύψει πάνω από 150.000 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα, ενώ σε μια ολόκληρη χρονιά τα χιλιόμετρα υπολογίζονται γύρω στις 80.000 ανά αυτοκίνητο.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης της πόλης του Άμστερνταμ να περιορίσει αισθητά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές CO2 κι αν σκεφτεί κανείς ότι σε ένα χρόνο τα ταξί της πόλης κάνουν 700.000 φορές τη διαδρομή κέντρο- αεροδρόμιο η ηλεκτροκίνησή τους θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

{gallery}photos/31/ecology/BATTERY-CHANGE{/gallery}


{youtube}41XgEcb397Q{/youtube}

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured