Σύνδεση

Nissan

ΤΟ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να περιμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με τα ταξί, τον αριθμό τους και τις άδειές τους όμως αλλού τέτοιου είδους θέματα τα έχουν λυμένα και ασχολούνται με πράγματα πιο δημιουργικά. Στη Νέα Υόρκη π.χ. το θέμα ήταν το νέο ταξί της πόλης, μιας και μόνο από τις ταινίες γίνεται icon. Έτσι το 2007 ανακοινώθηκε ένα διεθνής διαγωνισμός για τα ταξί της αμερικάνικης μητρόπολης με την επωνυμία Taxi for Tomorrow, τον οποίο κέρδισε φέτος η Nissan με το NV200.

Οι προδιαγραφές είχαν προκύψει με τη συνεργασία εκατοντάδων οδηγών και χιλιάδων επιβατών (600.000 είναι οι χρήστες ταξί ημερησίως στη Νέα Υόρκη), ενώ πρόσφατα η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη φωτογραφία του χώρου για τους επιβάτες. Χαρακτηριστικό το επίπεδο δάπεδο, ενώ η πρόσβαση γίνεται με συρόμενες πόρτες που συνδυάζονται με σκαλοπάτι αλλά και χειρολαβές. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κλιματισμό που μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά για το χώρο των επιβατών, θύρα USB για φόρτιση συσκευών, καθώς και γυάλινη οροφή για να βλέπεις καλά τους ουρανοξύστες, ενώ στα εξτρά υπάρχουν οθόνες με διάφορες δυνατότητες και λειτουργίες. Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στον εσωτερικό διάκοσμο και καθαρίζονται εύκολα και έχουν τέτοια σύσταση που εξασφαλίζουν καλύτερη ατμόσφαιρα χωρίς ενοχλητικές οσμές.

Φυσικά σε ένα ταξί καθοριστικό ρόλο παίζει και το πορτμπαγκάζ, που στο NV200 είναι αρκούντως μεγάλο ώστε να χωρά τις αποσκευές 4 ταξιδιωτών. Όσο για την έναρξη της παρουσίας του στους δρόμους της Νέας Υόρκης –και στις παραγωγές του Χόλιγουντ- προσδιορίζεται προς τα τέλη του 2013.

{gallery}photos/26/news/FUTURE-TAXI{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured