Σύνδεση

Porsche

2.000 ΚΥΒΙΚΑ Η ΝΕΑ BOXSTER

Η Porsche επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της και παράλληλα θέτει υψηλούς στόχους σε ότι αφορά τις πωλήσεις της. Έτσι για το 2013 φιλοδοξεί να πουλήσει συνολικά 140.000 μονάδες, ενώ μια 5ετία αργότερα, το 2018 δηλαδή, θέλει το αντίστοιχο νούμερο να είναι 180.000.

Μπορεί η αύξηση αυτή να ακούγεται μεγάλη, αλλά η εταιρεία του Zuffenhausen ποντάρει για την επιτευξή της τόσο στην καινούργια γενιά της 911 που παρουσίασε πρόσφατα και στο άμεσο και απότερο μέλλον θα συμπληρωθεί με πάμπολλες κατά την προσφιλή συνήθεια της μάρκας παραλλαγές, όσο και στο Cajun, το νέο της πιο μικρό και φυσικά πιο προσιτό SUV, που θα είναι διαθέσιμο από το 2013.

Αν εδώ πάντως αναρωτηθείτε για το όνομά του (που μπορεί να μην είναι και το τελικό) προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων Cayenne και junior –γεγονός που αποδεικνύει και τον προσανατολισμό του- ενώ η τεχνολογία του (κινητήρες, μετάδοση) θα προέρχεται από το Audi Q5.

Παράλληλα η Porsche τρέφει υψηλές προσδοκίες και για την τρίτη κατά σειρά γενιά της Boxster, που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2012. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η εμφάνισή της θα είναι ακόμα πιο σπορ, καθώς για το σκοπό αυτό θα έχουν αλλάξει ελαφρώς και οι διαστάσεις –το ύψος της θα μειωθεί, θα μικρύνουν οι πρόβολοι, θα μεγαλώσει το μεταξόνιο κατά 60 χιλιοστά και το μήκος της κατά 30- αλλά και η διαμόρφωση του πίσω μέρους της. Μάλιστα τα φωτιστικά εκεί θα παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά στενά της νέας 911.

Σημαντικά νέα θα υπάρχουν όμως και για τους κινητήρες της καινούργιας Boxster, μιας και η γκάμα θα παριλαμβάνει για πρώτη φορά κι έναν τετρακύλινδρο 2.000 κυβικών –καλό αυτό για αγορές σαν τη δική μας- ο οποίος φυσικά θα είναι turbo. Οι γνωστοί 6κύλινδροι boxer των 2,9 και 3,2 λίτρων θα συνεχίσουν με αποδόσεις γύρω στους 290 και 320 ίππους αντίστοιχα.

{gallery}photos/26/news/NEW-PORSCHE-BOXSTER{/gallery}


Μη χάσεις:

ΤΕΤΡΑΘΥΡΗ FERRARI

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured