Σύνδεση

Peugeot

Το νέο Peugeot 508 έγινε και στέισον με σχεδόν 1.800 λίτρα πορτμπαγκάζ

H Peugeot προχώρησε στη λογική και αναμενόμενη κίνηση της παρουσίασης της έκδοσης στέισον της ναυαρχίδας της, του 508. H οποία αναμένεται να είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στην κεντρική Ευρώπη και όχι μόνο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Γάλλοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση πέρα από την ελκυστική σχεδίαση του επιπλέον όγκου στο πίσω μέρος και στο μέγεθος του χώρου αποσκευών. Το οποίο κυμαίνεται από τα 530 έως τα 1.780 λίτρα, ενώ αντίστοιχα πρόσεξαν και την πρακτική διάσταση υιοθετώντας το σύστημα Magic Flat για την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Ταυτόχρονα το άνοιγμα φόρτωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο και το κατώφλι φόρτωσης χαμηλό. Ενδιαφέρον είναι πως όλα αυτά έγιναν εφικτά με μια μικρή μόνο αύξηση του μήκους κατά 3 εκατοστά -συνολικό μήκος 4,78 μέτρων.

Στο εσωτερικό και στο εντυπωσιακό iCockpit έγινε το επόμενο βήμα με την υιοθέτηση ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ οπτικά κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Η οποία είναι μέρος του εξελιγμένου συστήματος infotainment και υποστηρίζει πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. Το παρόν δίνουν και πολλά συστήματα υποβοήθησης.

Οι κινητήρες του 508 SW προέρχονται από το αντίστοιχο σεντάν. Από πλευράς βενζίνης υπάρχει ο turbo 1.600άρης PureTech με 180 και 225 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σε ότι αφορά τους diesel ο νέος των 1.500 κυβικών με 130 ίππους και με χειροκίνητο κιβώτιο και οι δύο των 2.000 κυβικών με 160 και 180 ίππους και αυτόματα κιβώτια.  

Γιάννης Σκουφής

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4179″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured