Σύνδεση

Nissan

Πόσες φορές ανοίγει και κλείνει την πόρτα ένα ρομπότ της Nissan; (Video)

Tην λένε Rosie και είναι ένα απλό ρομπότ που κάνει μια εντελώς μηχανική όμως και ιδιαίτερα σημαντική δουλειά. Πρόκειται για το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας των αυτοκινήτων της Nissan με στόχο τον ποιοτικό έλεγχο των μηχανισμών που χρησιμοποιούνται.

Στο βίντεο βλέπουμε την Rosie εν ώρα εργασίας, να συμπληρώνει έναν “κύκλο” κάθε έξι δευτερόλεπτα. Κάτι που σημαίνει πως ένας εργάτης θα πρέπει να επαναλάμβανε το συγκεκριμένο τεστ ποιοτικού ελέγχου πάνω από 4.000 φορές την ημέρα (συνολικά σε τρεις βάρδιες πάνω από 14.000!).

Η Rosie είναι ένα ρομπότ που ζυγίζει 1,5 τόνο, λειτουργεί ασταμάτητα στο εργοστάσιο της Nissan στο Michigan και κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Η Nissan αναφέρει πως η πόρτα ενός αυτοκινήτου στην διάρκεια 10 ετών ανοιγοκλείνει περίπου 45.000 φορές και για αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για ευνόητους λόγους. Αξιοσημείωτο είναι πως η Rosie μπορεί να ανοιγοκλείσει σε 3 μόλις μέρες τις πόρτες όσο εσείς σε μία δεκαετία.

Τώρα αν εσείς είστε από εκείνους που παραπονιούνται ότι τα ρομπότ κλέβουν τις δουλειές των ανθρώπων, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Toyota κατηγορείται για παραποίηση στοιχείων σε κινητήρες diesel

Toyota