Σύνδεση

Bugatti

Δείτε τη Bugatti να δοκιμάζει δαγκάνες φρένων τιτανίου από 3D εκτυπωτή και από τα 375 χλμ./ ώρα (Video)

H Bugatti έχει κατασκευάσει δαγκάνες φρένων από τιτάνιο και μάλιστα με τη βοήθεια 3D εκτυπωτή -οι μεγαλύτερες που έχουν κατασκευαστεί με τον τρόπο αυτό. Οι συγκεκριμένες δαγκάνες είναι 40% πιο ελαφριές από τις αντίστοιχες από αλουμίνιου που διαθέτει τώρα η Chiron. Και οι οποίες είναι 8πίστονες μπροστά και 6πίστονες πίσω και ζυγίζουν η κάθε μια 4,9 κιλά.

Τώρα η γαλλική εταιρεία του ομίλου Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές αντοχής των δαγκανών από τιτάνιο, στις οποίες προσομοιώνονται επιβραδύνσεις από ταχύτητες 375 χλμ./ ώρα, κατά τη διάρκεια των οποίων τα φρένα πυρώνονται ξεπερνώντας μάλιστα τους 1.000 βαθμούς Κελσίου. Αν μάλιστα δείτε προσεκτικά θα εντοπίσετε τις οπές και τις εγκοπές προκειμένου να περιοριστεί όσο είναι εφικτό το βάρος τους.

Η διαδικασία κατασκευής τους με το 3D εκτυπωτή διαρκεί 45 ώρες και για την διαστρωμάτωση και μορφοποίηση χρησιμοποιούνται ακτίνες λέιζερ. Στη συνέχεια οι δαγκάνες, οι οποίες όπως προαναφέραμε αποτελούνται από κράμα τιτανίου, ψύχονται απότομα από τους 700 βαθμούς Κελσίου στους 100.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured