Σύνδεση

Ferrari

Πωλείται η Ferrari 330 GT που οδηγούσε ο ίδιος ο Enzo

Αν και δεν είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που σχεδίασε ο Pininfarina για την Ferrari (την αποκαλούν μάλιστα “σχιστά μάτια” λόγω του ότι τα φωτιστικά της σώματα μοιάζουν με μάτια Κινέζου), η 330 GT ήταν ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Enzo Ferrari

Πρόκειται για ένα 2+2 GT το οποίο χρησιμοποιούσε τον 4λιτρο V12 Colombo της εταιρίας, και είχε ως κύριο στόχο την αγορά της Αμερικής ως 330 Αmerica.

To αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι εκείνο με το πλαίσιο 4805, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως πρωτότυπο. Για δύο χρόνια, από το 62 έως το 64 ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του Enzo, ενώ αργότερα ταξίδεψε ως την Αμερική, όπου και πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες.

Το 1979 το αγόρασε ο γνωστός συλλέκτης Pete Stetson και προχώρησε το 2018 σε ένα μεγάλο restoration. Όταν πωλήθηκε ανάμεσα στα έγγραφα που το συνόδευαν αποκαλύφθηκε ότι τελικά ήταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχε βρεθεί ο Enzo αυτοπροσώπως.

Αυτόματα η τιμή μιας μάλλον υποτονικής σε δημοπρασίες κλασικής Ferrari όπως η 330 GT εκτοξεύθηκε στα ύψη, με την εταιρία να ζητά πλέον κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που μέσα σ’ αυτό έστω και αρκετές δεκαετίες πριν είχε περάσει αρκετές ώρες ο ίδιος ο Enzo Ferrari.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Renault 5 E-Tech: Ρετρό εμφάνιση με ηλεκτρικό υπόβαθρο

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured