Σύνδεση

Featured

Νέα Mercedes GLA: πιο ψηλή και πιο επιβλητική (Video)

Mετά από αρκετό καιρό αναμονής και διαρροών η Mercedes αποκάλυψε διαδικτυακά την νέα GLA στην τελική της μορφή. Η άφιξή της στην χώρα μας αναμένεται προς τα τέλη της ερχόμενης άνοιξης και όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες και στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι ένα πιο ώριμο σχέδιο όντας μια στροφή σε ένα πιο συμβατικό στιλ για τα δεδομένα των SUV.

To ύψος της αυξήθηκε κατά 10 εκατοστά, στα 1,611 μέτρα, όμως το μήκος έχει μικρύνει κατά 1,4 εκατοστά, στα 4,41 μέτρα. Είναι επίσης φαρδύτερη κατά 3 εκατοστά φθάνοντας στα 1,834 μέτρα Σχεδιαστικά βρίσκεται διατηρεί την ταυτότητα των A-Class και B-Class ενώ φαίνεται να απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό από την GLB.

Η GLA διαθέτει πιο δυναμικές αναλογίες με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω, ενώ με τιμή Cd που ξεκινά από 0,28, η GLA διαθέτει πολύ καλή αεροδυναμική. Κεντρικό χαρακτηριστικό της GLA είναι οι δυνατοί «ώμοι» του αμαξώματος και οι γραμμές τύπου coupé των πλευρικών παραθύρων. Οι περιμετρικές προστατευτικές επενδύσεις αναδεικνύουν τις συνολικές αναλογίες και εντείνουν τον off-road χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς και η επένδυση προστασίας του πλαισίου μπροστά και πίσω.

Η νέα GLA βασίζεται στο πλαίσιο MFA με την πίσω ανάρτηση να έχει πολλαπλούς συνδέσμους. Μεγαλύτερα είναι τα μετατρόχια κατά 4 εκατοστά όταν η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 9 χιλιοστά φτάνοντας συνολικά τα 14,3 εκατοστά. Στις τετρακίνητες 4Matic εκδόσεις το πακέτο Off-Road είναι στάνταρ.

Στο σαλόνι η Mercedes υποστηρίζει ότι έχουν μεγαλώσει οι χώροι για τους επιβάτες, ιδίως για τους πίσω, όπου ο “αέρας” για τα γόνατά τους έχει αυξηθεί κατά 11,6 εκατοστά. Τα καθίσματα σε σχέση με την A-Class βρίσκονται κατά 14 εκατοστά ψηλότερα ενώ αυξημένη είναι και η απόσταση για τα κεφάλια των επιβατών από την οροφή, ιδίως για τους εμπρός (κατά 2,2 εκατοστά).

Το μεταξόνιο είναι 2,699 μέτρα με αύξηση κατά 30 χλστ. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 14 λίτρα φτάνοντας συνολικά τα 435 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα σύρονται σε απόσταση 14 εκατοστών (τέρμα πίσω το πορτμπαγκάζ μειώνεται στα 421 λίτρα).

Τα πίσω καθίσματα μπορούν προαιρετικά να μετακινούνται κατά 14 εκατοστά και οι πλάτες τους να ρυθμίζονται σε πιο όρθια θέση, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για ογκώδη αντικείμενα. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων διαιρείται σε αναλογία 40:20:40 και κάθε τμήμα μπορεί να αναδιπλώνεται ξεχωριστά.

Το σαλόνι όπως είναι προφανώς δανείζεται όλα τα βασικά στοιχεία των υπόλοιπων μοντέλων της σειράς με το MBUX και τους διάφορους συνδυασμούς οθονών μέχρι την κορυφαία εκδοχή με ψηφιακό πίνακα και κεντρική οθόνη από 10,25 ίντσες η κάθε μία.

Πλήρης είναι η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης με το πακέτο Driver Assistance να περιλαμβάνει τα Active Distance Assist DISTRONIC, Active Steering Assist, Active Speed Limit Assist, Evasive Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Brake Assist με λειτουργία cross-traffic, το σύστημα PRE-SAFE κ.α.

Οι κινητήρες σε αρχική φάση είναι δύο. Η GLA 200 θα εφοδιάζεται με τον turbo τετρακύλινδρο των 1,33 λίτρων που αποδίδει 163 άλογα και 250 Nm ροπής. Θα εξοπλίζεται με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων και οι επιδόσεις της θα είναι το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα με τελική στα 210 χλμ./ώρα.

Η δεύτερη έκδοση θα είναι η σπορ Mercedes-AMG GLA 35 4Matic που αποδίδει 306 άλογα και 400 Nm από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζίνης που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο AMG Speedshift με 8 σχέσεις. Στην περίπτωσή της το 0-100 γίνεται σε 5,1 δλ. με τελική στα 250 χλμ/ώρα.

Αργότερα θα προστεθούν οι GLA 220 και 250 των 2.000 κυβικών και των 190 και 224 ίππων αντίστοιχα,, ενώ οι εκδόσεις diesel θα ξεκινούν πλέον από τα 2.000 κυβικά και θα είναι οι GLA 200 d με 150 ίππους και η GLA 220 d με 190. Στην πορεία θα ακολουθήσει και η plug-in έκδοση GLA 250e EQ Power με τον 1.300άρη να αποδίδει 220 άλογα (σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα) και την μπαταρία των 15,6 kWh να προσφέρει ηλεκτροκίνηση για 64 χιλιόμετρα.

Όπως προαναφέραμε οι πωλήσεις της νέας Mercedes GLA θα ξεκινήσουν την άνοιξη και σε τιμές που ναι μεν δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά θα είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με αυτά της απερχόμενης.

[ngg src=”galleries” ids=”4996″ display=”basic_thumbnail”] 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured