Σύνδεση

Volkswagen

Volkswagen: Ανέλαβε να εξηλεκτρίσει το στόλο οχημάτων του Βατικανό

Η Volkswagen υποστηρίζει το κράτος της Πόλης του Βατικανό, στη μετάβασή του προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Έτσι στις αρχές του 2024, η εταιρεία θα παραδώσει κάτι λιγότερο από 40 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID., από το ID.3 έως τα ID.4 και ID.5. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της απανθρακοποίησης του Βατικανό προκειμένου ο στόλος οχημάτων του να καταστεί κλιματικά ουδέτερος έως το 2030.

 Η Imelda Labbé, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και το After-Sales της Volkswagen Passenger Cars, και ο Dr. Christian Dahlheim, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Financial Services AG, παρέδωσαν προσωπικά τα δύο πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δύο ID.3 Pro Performance, στο Βατικανό.

 Το κράτος του Βατικανό είναι έντονα προσηλωμένο στην εφαρμογή καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων που επιτρέπουν τη μείωση, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, με στόχο την προστασία του πλανήτη.

 Η κινητικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ειδικού προγράμματος με την ονομασία «Ecological Conversion 2030» («Οικολογική Μετατροπή 2030»), το οποίο στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος CO2 του κρατικού στόλου οχημάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, τα υπάρχοντα αυτοκίνητα πρόκειται σταδιακά να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά, ώστε όλος ο στόλος να καταστεί ουδέτερος ως προς το CO2 μέχρι το 2030.

 Η Volkswagen είναι ο συνεργάτης που έχει επιλεγεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσω της Volkswagen Financial Services θα προμηθεύσει το κράτος του Βατικανό από τις αρχές του 2024, με ένα στόλο αυτοκινήτων. Σε μεταγενέστερα στάδια, θα παραδοθούν σταδιακά και άλλα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, επίσης από τις μάρκες του ομίλου Volkswagen, μέχρι την πλήρη αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου έως το 2030.

 «Η ηλεκτροκίνηση των στόλων οχημάτων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Βατικανό θα είναι μεταξύ των οδηγών μοντέλων ID. είναι ένας μεγάλος στόχος και τιμή για τη μάρκα μας και υπογραμμίζει την ελκυστικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών ID. μοντέλων μας», δήλωσε η Imelda Labbé κατά τη διάρκεια της παράδοσης των αυτοκινήτων στην πόλη του Βατικανό.

 Ο Dr. Christian Dahlheim πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το Βατικανό σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα. Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς και δείχνει ότι είμαστε απολύτως ανταγωνιστικοί με τις λύσεις κινητικότητας που προσφέρουμε».

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα στο Πεκίνο

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured