Σύνδεση

Volkswagen

VW: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΜΕ ΤΡΕΪΛΕΡ

Οι μανούβρες με την όπισθεν με τρέιλερ δυσκολεύουν ενίοτε και έμπειρους σε αυτόν τον τομέα οδηγούς κι έτσι η VW αποφάσισε να δώσει μια λύση. Ηλεκτρονική λύση συγκεκριμένα, μιας και το καινούργιο Passat θα μπορεί να εφοδιαστεί με ένα σύστημα που ονομάζεται Trailer Assist και λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογα με τα συστήματα αυτόματου παρκαρίσματος.

Trailer Assist - Automatisches Einparken mit Anhaenger

Έτσι ο οδηγός καθορίζει με το διακόπτη ρύθμισης των εξωτερικών καθρεφτών, που λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν joystick, την κατεύθυνση κίνησης και από κει και πέρα τα αναλαμβάνει όλα τα σύστημα σε ότι αφορά το τιμόνι, αφήνοντας στον οδηγό μόνο το γκάζι και το φρένο.

Trailer Assist - Automatisches Einparken mit Anhaenger

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται φυσικά να απλοποιήσει πολύ τη διαδικασία της μανούβρας με τρέιλερ και να οδηγήσει αρκετούς ακόμα να καλύψουν με τον τρόπο αυτό τις μεταφορικές τους ανάγκες.

Γιάννης Σκουφής

Trailer Assist - Automatisches Einparken mit Anhaenger

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Γιατί η Mercedes κάνει στροφή 180 μοιρών;

Mercedes-Benz

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio παίρνουν παράταση ζωής  

Alfa Romeo

Το Honda Prelude επιστρέφει μετά από ¼ του αιώνα στην Ευρώπη

Featured

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi