Σύνδεση

Mitsubishi

Mitsubishi: ξεκινά η διάθεση του νέου Space Star που θα είναι ιδιαίτερα προσιτό

Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του –και με 653.065 πωλήσεις σε 90+ χώρες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012– Σεπτέμβριος 2019) εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη– το αποδοτικό Space Star της MMC ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία cool αλλά λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS.

Μετά το λανσάρισμά του στην Bangkok Motor Expo στις 28 Νοεμβρίου, 2019, το 2020 Space Star κάνει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου των Βρυξελών και της Βιέννης τον Ιανουάριο 2020, πριν το λανσάρισμά του στην αγορά των ΜΜΕ33. Το διάστημα Ιανουαρίου– Σεπτεμβρίου 2019, το Space Star ήταν best seller της MMC στην Ευρώπη (περιοχή MME) με 33.630 πωλήσεις, δηλ. το 22,8% του συνολικού όγκου της MME.

Κύρια χαρακτηριστικά της Νέας Γενιάς Space Star:

 • Νέα εμπρός & πίσω σχεδίαση
 • Αναβαθμισμένο εσωτερικό – επενδύσεις & εξοπλισμός
 • Νέα συστήματα ADAS
 • Βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου
 • Προηγμένο σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA)
 • GlobalSmall

Προϊόν εξέλιξης του φιλόδοξου project «Global Small» που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι μοναδικό, με την έννοια ότι προορίζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου κοινού σε όλο τον κόσμο.

Όπου κι αν βρίσκονται, σε ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες αγορές, οι πελάτες αυτοί επιζητούν τον ίδιο συνδυασμό ευρυχωρίας, απόδοσης καυσίμου- μειωμένων ρύπων και μέτριου λειτουργικού κόστους, χωρίς τους προφανείς μηχανολογικούς περιορισμούς των λεγόμενων προϊόντων «χαμηλού κόστους».

Προκειμένου να πετύχει το στόχο της, η MMC ξεκίνησε το «Global Small», ένα τεράστιο project που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής (προηγμένη αεροδυναμική, ευφυή μείωση βάρους, λογική διάταξη χώρων, πολύ αποδοτικούς κινητήρες, …) για την αντιμετώπιση τέτοιων παγκόσμιων θεμάτων σε συνδυασμό με νέες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Το «Global Small» Project περιλάμβανε μία νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά οχήματα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), μία νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε και ένα ακόμα στις Φιλιππίνες).

Η Γεωμετρία του Cool

Διατηρώντας τις αρετές του Space Star –μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2, ευρυχωρία εσωτερικού με μικρό εξωτερικό αποτύπωμα (μικρές εξωτερικές διαστάσεις) καθώς και μέτριο λειτουργικό κόστος, η MMC έλαβε προσεκτικά υπόψη της τη γνώμη της αγοράς.

Βασισμένη στην επιτυχία της πλήρως ανανεωμένης έκδοσης του MY16 (+ 12% μεταξύ CY16 και CY17 και στη συνέχεια + 15% μεταξύ CY17 και CY18 στην Ευρώπη) στην οποία συνετέλεσε κυρίως η πιο φρέσκια σχεδίαση, η Mitsubishi Motors αποφάσισε να συνεχίσει την ανανέωση, αυτή τη φορά με την υιοθέτηση της οπτικής της ταυτότητας Dynamic Shield.

Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά σε πρωτότυπη μορφή το 2014, η ταυτότητα «Dynamic Shield» χρησιμοποιείται από τότε σε όλα τα μοντέλα MMC, είτε πρόκειται για επιβατικά, kei-cars, SUV, MPV ή pick-up με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και την ευελιξία της.

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τα MY20 ASX και MY20 L200, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μπροστά από το παρμπρίζ (καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα, σύστημα φωτισμού– LED ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο) έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με την φυσιογνωμία Dynamic Shield να αποτυπώνει μία αίσθηση κίνησης, προστασίας και ποιότητας κατασκευής.

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, αυτό το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 50 χιλιοστά προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3,845 μέτρων)

Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, πιο φαρδύς και πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Πιο δυναμικό οπτικά, το Space Star του 2020 έχει πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ. Αυτή η πιο λαμπερή (ζωηρή, χαρούμενη, ευφυής) νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond.

Τελευταίο αλλά σημαντικό, η MMC Design δημιούργησε μία ευρεία γκάμα γνήσιων αξεσουάρ που δένουν με την πιο εξωστρεφή προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Ανάμεσα τους:

 • Διακοσμητικό κάτω τμήματος μάσκας με εμφάνιση carbon, υιοθετεί το ίδιο μοτίβο κόκκινης λωρίδας που χρησιμοποιείται στο πάνω τμήμα της μάσκας
 • Εμπρός σπόιλερ στο χώμα του αμαξώματος
 • Πλαϊνές ποδιές στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)
 • Πίσω αεροτομή στο χώμα του αμαξώματος (με ένθετο με εμφάνιση carbon & κόκκινη λωρίδα)
 • Ζάντες αλουμινίου 15” με μαύρο φινίρισμα.
 • Πιο Ποιοτικό Εσωτερικό

Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν :

 • Νέες επενδύσεις (διατίθενται σε μαύρο ή γκρι):
 • Στάνταρ συνδυασμός υφάσματος με γεωμετρικά μοτίβα (κέντρο) και πλεκτής ύφανσης (πλαϊνά), με ή χωρίς ραφές ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού
 • Προαιρετικός συνδυασμός υφάσματος με γραφικά μοτίβα (κέντρο) και συνθετικού δέρματος (πλαϊνά) με ραφές και μπορντούρες.
 • Νέα επένδυση πόρτας με υφασμάτινο ένθετο, υποβραχιόνιο με υφασμάτινη επένδυση και ανθρακονημάτινες (carbon) πινελιές
 • Νέα διάταξη μοχλοδιακοπτών & και αποθηκευτικός χώρος κάτω από το ταμπλό
 • Νέο αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο στο κάθισμα του οδηγού (έκδοση CVT μόνο)
 • Νέα πιο ευανάγνωστα όργανα με τύπου carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις

Μεγαλύτερη Ασφάλεια

Για το 2020, η Νέα Γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A:

 • Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών – Forward Collision Mitigation
 • (FCM)
 • Lane Departure Warning system (LDW)
 • Αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (AHB)
 • Κάμερα οπισθοπορείας
 • Προτεραιότητα στην Απόδοση

Από το 2012 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το Space Star έχει προσφέρει σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο σε μία οδηγική εμπειρία χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε κατανάλωση και εκπομπές CO2. Μία ακόμα εφαρμογή της φιλοσοφίας της MMC με έμφαση στην απόδοση, αυτό το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει:

 • Νέα αρχιτεκτονική «Global Small»,
 • Προηγμένη αεροδυναμική (Cd. 0.27),
 • Διεξοδική στρατηγική διαχείρισης βάρους– δομική βελτιστοποίηση και εκτενής (60%) χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα πάνω από το πρότυπο της βιομηχανίας των 200/ 250 MPa, με αποτέλεσμα το βάρος της βασικής έκδοσης να μην υπερβαίνει τα 860 κιλά (μόλις + 15 κιλά έναντι του απερχόμενου μοντέλου)
 • Λογικό αποτύπωμα (3.845 χιλιοστά τώρα) για μεταφορά πέντε ατόμων με συνολικό μήκος περιοχής ποδιών 1.651 χιλιοστά,
 • Νέοι, αποδοτικοί, ελαφριοί 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες (1.0 με 71 ίππους και 88 Nm και 1.2 με 80 ίππους και 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο).
 • Επιπλέον, οι αποδοτικοί κινητήρες του Space Star συνδυάζονται με ένα εξίσου αποδοτικό, νέο κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή το INVECS-III CVT. (μόνο με τον κινητήρα 1.2 L το δεύτερο)
 • Για το 2020, οι μηχανικοί της MMC ενσωμάτωσαν έναν πολύ αποδοτικό εναλλάκτη 130A και νέες σχέσεις μετάδοσης για το κιβώτιο 5 M/T.

Συνδεσιμότητα

Για το 2020, το Space Star εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) της MMC. Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα MMC (πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική,…) με πρόσβαση μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής WVGA 7,0 ιντσών και δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.

2Σχόλια

2 Comments

 1. Avatar

  Μανο

  17/02/2020 στις 11:35 πμ

  ενταξει παρατραβηξε το αστειο με τη ταιλανδη…θα σοβαρευτητε ???ελεος

  • Γιάννης Σκουφής

   Γιάννης Σκουφής

   17/02/2020 στις 1:21 μμ

   Τι εννοείτε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Του είπαν πως τα Jeep πάνε παντού και αυτός το πήρε τοις μετρητοίς (Video)

Featured

Πόσο κοστίζει το Τoyota Yaris GR, η παραγωγή του οποίου είναι high tech, στην Ελλάδα; (Video)

Featured

Από πόσα ξεκινά το νέο Hyundai i20;

Featured

Απίστευτο ατύχημα με Nissan Navara που μπήκε ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο (Video)

NissanAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup