Σύνδεση

Toyota

Τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων από την Toyota

Ένα ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην κοινοποίηση των δεδομένων του συστήματος T-Connect της Toyota σε κοινή θέα αντί για εταιρική χρήση.

Η Toyota αποκάλυψε η ίδια ότι τα δεδομένα οχημάτων περίπου 2,15 εκατομμυρίων ιδιοκτητών στην Ιαπωνία ήταν διαθέσιμα στο κοινό για σχεδόν μια δεκαετία.

Η εταιρία επισήμανε ότι το ζήτημα επηρεάζει τους ιδιοκτήτες που έχουν εγγραφεί στις κύριες πλατφόρμες υπηρεσιών cloud της.

Λόγω ανθρώπινου λάθους, το σύστημα cloud είχε ρυθμιστεί σε δημόσιο αντί για ιδιωτικό και ενώ αυτό συνέβαινε από τον Νοέμβριο του 2013, η Toyota παρατήρησε το λάθος μόλις στα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Το Reuters σημειώνει ότι το σύστημα cloud περιλαμβάνει πληροφορίες όπως οι τοποθεσίες των οχημάτων και οι κωδικοί αναγνώρισης των συσκευών του οχήματος.

Από την διαρροή επηρεάζονται όσοι εγγράφηκαν στην υπηρεσία T-Connect της Toyota. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει αυτόματη σύνδεση με τηλεφωνικά κέντρα, υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος και φωνητική υποστήριξη οδήγησης με AI.

Η Toyota αναγνώρισε το λάθος της και υποσχέθηκε ότι θα λάβει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει παρόμοι πρόβλημα στο μέλλον.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo