Σύνδεση

Featured

ΤΟ ΠΙΟ HARDCORE RENAULT CLIO ΛΕΓΕΤΑΙ RS 220 TROPHY

Το Renault Clio RS απέκτησε μια πιο σκληροπυρηνική εκδοχή, που προορίζεται τόσο για το δρόμο όσο και για την πίστα, την RS 220 Trophy. Η οποία σε σχέση με το στάνταρ RS των 200 ίππων έχει τροχούς 18 ιντσών, ιδιαίτερο ασπρόμαυρο χρωματισμό και διαφοροποιήσεις σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, αν και τα πιο σημαντικά κρύβονται κάτω από αυτό.

Μιλάμε για χαμηλωμένη ανάρτηση -20 χιλιοστά μπροστά και 10 πίσω- πιο σκληρά αμορτισέρ και ελατήρια (τα πίσω κατά 40%), ενώ το σύστημα διεύθυνσης και πιο γρήγορη κρεμαγιέρα έχει και πιο ακριβές είναι.

Παράλληλα η απόδοση του τετρακύλινδρου turbo των 1.600 κυβικών έχει ανέβει για την περίσταση στα 220 άλογα (από 200) και στα 260 Nm, που με 4η και 5η στο κιβώτιο γίνονται 280. Οι τιμές αυτές προέκυψαν με αλλαγές στη χαρτογράφηση του κινητήρα, με μεγαλύτερο turbo, νέα εισαγωγή και μία βελτιωμένη εξαγωγή καυσαερίων, ενώ ο κόφτης επεμβαίνει πλέον στις 6.800 σ.α.λ. αντί για τις 6.500. Εκ νέου προγραμματισμός έχει γίνει και για το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το EDC, που είναι 40% πιο γρήγορο στα προγράμματα Normal και Sport και 50% στο Race. Ταυτόχρονα οι μηχανικοί της RenaultSport μείωσαν και τη διαδρομή των paddles πίσω από το τιμόνι κατά 30%, βελτιώνοντας έτσι λίγο ακόμα την απόκριση.

Αν όλα αυτά σας κίνησαν το ενδιαφέρον έχετε καιρό να το μελετήσετε μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα αρχίσουν οι πωλήσεις για το καινούργιο Renault Clio RS 220 Trophy.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo