Σύνδεση

Toyota

Πρώην μηχανικός της Toyota έφτιαξε αυτοκίνητο που μπορεί να επιπλέει!

Ο ισχυρό σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία με τους εκατοντάδες νεκρούς το 2011, φαίνεται ότι έχει επηρεάσει βαθιά τον λαό της χώρας, καθώς καθημερινά παρουσιάζονται πολλές ευρεσιτεχνίες με στόχο να κρατήσουν ζωντανό τον πληθυσμό σε τέτοιου είδους καταστροφές.

Μία τέτοια ιδέα προέκυψε από έναν πρώην εργαζόμενο στην Toyota, τον Hideo Tsurumaki, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεκάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το τσουνάμι μέσα στα παρασυρμένα από τα νερά αυτοκίνητά τους.

Ο ίδιος λίγο καιρό μετά ίδρυσε μία εταιρία, την Fomm Corp., η οποία σχεδιάζει “αδιάβροχα” αυτοκίνητα τα οποία στην πραγματικότητα μπορούν να επιπλέουν. Και ο ίδιος δεν τα αντιμετωπίζει ως κλασικά αυτοκίνητα αλλά και ως εξοπλισμό ασφαλείας σε φυσικές καταστροφές.

Το αυτοκινητάκι είναι ηλεκτρικό με αυτονομία 160 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Tsurumaki στοχεύει στο να κατασκευάσει έως και 10.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σκοπεύει να βγει στην αγορά για να βρει επενδυτές. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι ένα αμφίβιο όχημα και ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες ελέγχου μέσα στο νερό, όμως όπως υποστηρίζει είναι καλύτερα από το τίποτα.

Πάντως η αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης δίνει πλέον στα αυτοκίνητα πολλές δυνατότητες να εξελιχθούν και σε άλλες μορφές που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν λόγω των περιορισμών από τον κινητήρα.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo