Σύνδεση

Featured

Ποια εταιρεία φτιάχνει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα;

Στην τελευταία έρευνα της J.D. Power σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων η Lexus και η Toyota μοιράζονται και πάλι τις δύο πρώτες θέσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό.

Όμως η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι εταιρίες είναι απογοητευτική, μιας και όπως φαίνεται ο μέσος όρος αξιοπιστίας ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πέσει αρκετά.

Η μελέτη, η οποία βασίζεται στα σχόλια περισσότερων από 30.000 νέων ιδιοκτητών οχημάτων του μοντέλου του 2021 μετά από τρία χρόνια ιδιοκτησίας, παρουσιάζει μια ανησυχητική εικόνα.

 Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι οδηγοί αναφέρουν κατά μέσο όρο 190 προβλήματα ανά 100 οχήματα, γεγονός που υποδηλώνει μια τάση επιδείνωσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αποδιδόμενη εν μέρει στις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία, στις κατασκευαστικές προκλήσεις και στις πιέσεις της αγοράς, αυτή η μείωση της αξιοπιστίας υπογραμμίζει τη σημασία της μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας των οχημάτων.

Κάτι που σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στο σχεδιασμό οχημάτων ικανών να αντέξουν στο χρόνο.

Μια σημαντική πηγή προβλημάτων για τους ιδιοκτήτες έγκειται στην τεχνολογία εντός του οχήματος, με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να δημιουργούν τον μεγαλύτερο αριθμό παραπόνων.

Τα προβλήματα με τη συνδεσιμότητα με το Apple CarPlay και το Android Auto, καθώς και με την ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής, κυριαρχούν σε αυτόν τον τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αναδεικνύονται ως η κατηγορία με τα περισσότερα αναφερόμενα προβλήματα, ακολουθούμενα από τα plug-in υβριδικά, τα υβριδικά και τα οχήματα εσωτερικής καύσης, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που θέτουν τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured