Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CONTINENTAL: ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ 3 ΣΕ 1

H Continental –πέρα από τα ελαστικά ασχολείται και με πολλούς άλλους τομείς της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας- θα παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης, το οποίο κατά κύριο λόγο απευθύνεται στην κινεζική αγορά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο του είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο και η μονάδα των ηλεκτρονικών συστημάτων αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, το οποίο έχει σα συνέπεια αφενός τη μείωση των εξαρτημάτων και αφετέρου τον περιορισμό του βάρους κατά 15%.

Το νέο αυτό σύστημα ηλεκτροκίνησης έχει ένα εύρος απόδοσης από 60 έως 120 kW, με δυνατότητα ρύθμισης σε όλα ουσιαστικά τα ενδιάμεσα στάδια και με χρήση από τα plug-in υβριδικά μέχρι και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Ταυτόχρονα ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να είναι είτε σύγχρονος είτε ασύγχρονος.

Το σύστημα αυτό ηλεκτροκίνησης της Continental εξελίχθηκε με βάση τις απαιτήσεις κατασκευαστών της Κίνας, ενώ θα κατασκευάζεται και εκεί με ντόπιους προμηθευτές.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured

Η Chery στην Ελλάδα: Πρεμιέρα με υβριδικά SUV από 28.490 ευρώ

Chery

Επιστροφή στη βενζίνη: Έρχεται το υβριδικό FIAT 500

FIAT

Suzuki: Το Vitara ανανεώθηκε – Πόσο κοστίζει

Featured