Σύνδεση

Featured

Η νέα Porsche Taycan προσεγγίζει τους 1.000 ίππους!

H Porsche μπορεί να πήρε το χρόνο της για την ανανέωση της Taycan που έχει παρουσιαστεί πριν από σχεδόν 5 χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλό. Και αυτό γιατί αναβαθμίστηκε σε όλους τους σημαντικούς για ένα EV και ειδικά σπορ τομείς.

Έτσι λοιπόν η ανανεωμένη Taycan, που είναι και πάλι διαθέσιμη με τρία αμαξώματα – Sports sedan, Sport Turismo και Cross Turismo- έχει έναν καινούργιο πίσω ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος προσθέτει έως και 109 ίππους.

Το αποτέλεσμα είναι η βασική πισωκίνητη Taycan να φτάνει πλέον τους 435 ίππους και να χρειάζεται 4,8 δεύτερα για το 0-100. Όσα και η τετρακίνητη Taycan 4S με τα δύο μοτέρ και τους συνδυαστικούς 598 ίππους.

Η Turbo αποδίδει 898 ίππους, ενώ η σταρ της γκάμας είναι η Turbo S που με 952 ίππους κοιτά στα μάτια το Tesla Model S. Για την Turbo S το 0-100 είναι μια υπόθεση μόλις 2,4 δευτερλέπτων, ενώ διαθέτει στάνταρ το Sport Chrono (προαιρετικό στις υπόλοιπες) που με το μπουτόν push to pass προσθέτει επιπλέον 95 ίππους για 10 δεύτερα.

Από εκεί και πέρα το σύστημα των 800V μπορεί να φορτίζει πλέον μέχρι και με 320 kW (+50) -εδώ η φόρτιση από το 10 στο 80% διαρκεί μόλις 18 λεπτά- ενώ η πιο μεγάλη διαθέσιμη μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 105 kW (από 93) και εξασφαλίζει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 678 χιλιόμετρα.

Σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη αυτής της τιμής είναι και η βελτίωση κατά 30% της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που πλέον μπορεί να φτάσει και τα 400 kW.

Η ανανεωμένη Porsche Taycan, που έχει στάνταρ την ενεργή πνευματική ανάρτηση (το Porsche Active Ride είναι προαιρετικό για τις τετρακίνητες) διακρίνεται από τα νέα της φώτα και τα καινούργια εμπρός φτερά που την καθιστούν πιο δυναμική, ενώ πίσω η επωνυμία της μάρκας είναι πλέον τρσιδιάστατη και ενσωματωμένη στη φωτεινή μπάρα.

Στο εσωτερικό το παρόν δίνει η διάταξη με τις τρεις οθόνες που η Porsche υιοθετεί πλέον σε όλα τα νέα της μοντέλα, ενώ ως είθισται έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων το infotainment.

Οι τιμές της νέας Porsche Tyacan αναμένεται να ακολουθήσουν την πορεία των ιπποδυνάμεών της, δηλαδή αν αυξηθούν.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured