Σύνδεση

BMW

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

Περίπου πέντε χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της η BMW προχώρησε στη εκτεταμένη ανανέωση της σειράς 1. Μάλιστα η έκταση των αλλαγών ωθεί τους Βαυαρούς στο να την αναφέρουν ως νέα γενιά.

Οι βασικές διαστάσεις της πάντως έχουν στην ουσία διατηρηθεί μιας και το μήκος του έχει μεγαλώσει κατά 42 χιλιοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,361 μέτρα, το ύψος του έχει αυξηθεί κατά 25 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό του έχει παραμείνει το ίδιο (2.670 χιλιοστά).

Αισθητικά η νέα σειρά 1 έχει ένα πιο εμφατικό και πιο χαμηλό εμπρός μέρος με μια πιο τονισμένη μάσκα που συνδυάζεται και με καινούργιους προβολείς. Νέα είναι αι τα πίσω φώτα που θυμίζουν αυτά της X, ενώ και εδώ υπάρχουν αλλαγές στη σχεδίαση που περιλαμβάνουν και μια πιο τονισμένη αεροτομή οροφής.

Σημαντικές σε σχέση με την τρέχουσα σειρά που θα αντικατασταθεί -η καινούργια με τον εσωτερικό κωδικό F70 θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο- είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό.

Όπου έχει υιοθετηθεί το Curved Display, που αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και οθόνη αφής 10,7 ιντσών για το σύστημα infotainment και δίνει το παρόν σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα της BMW.

Τα φυσικά μπουτόν έχουν περιοριστεί και άλλο, ο στάνταρ εξοπλισμός έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης καθώς και την τελευταία, υπ’ αριθμόν 9, εκδοχή του iDrive.

Οι χώροι στην πράξη δεν θα έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την τρέχουσα γενιά και το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 380 (300 στις ήπια υβριδικές εκδόσεις) έως και 1.200 λίτρα.

Η νέα σειρά 1 είναι η πρώτη BMW χωρίς το i στην επωνυμία των εκδόσεων με κινητήρες βενζίνης κα η πρώτη στην ιστορία του μοντέλου που δεν θα είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο.

Έτσι σε όλες τις εκδόσεις το κιβώτιο είναι αυτόματο 7 σχέσεων, ενώ ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V έχουν τόσο η 120 όσο και η 120d που θα είναι διαθέσιμες ευθύς εξαρχής.

Στην πρώτη ο τρικύλινδρος των 1.500 κυβικών αποδίδει συνολικά 170 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δεύτερα) και στη δεύτερη ο δίλιτρος τετρακύλινδρος diesel 163 ίππους (0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δεύτερα).

Ο βασικός diesel είναι αυτός της 118d, με 150 ίππους από 2.000 κυβικά και 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δεύτερα.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η σπορ M135 xDrive που διαφοροποιείται και οπτικά από τις στάνταρ εκδόσεις και κινείται από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 2.000 κυβικών που αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm. Εδώ το 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,9 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Όπως προαναφέραμε η νέα σειρά 1 θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο και σε τιμές αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις της προκατόχου της.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα στο Πεκίνο

Featured