Σύνδεση

Featured

Κορονοϊός: η Mercedes σχεδίασε και κατασκεύασε αναπνευστήρες σε ρυθμούς Φόρμουλα 1

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έχουν μπει οι πάντες για τα καλά. Μεταξύ αυτών και οι ομάδες της Φόρμουλα 1, όπως αυτή της Mercedes.

Οι μηχανικοί λοιπόν του τμήματος HPP (High Performance Powertrains, συστημάτων πρόωσης υψηλής απόδοσης) συνεργάστηκαν με το University College of London (UCL) και το UCL Hospital και την ιατρική του ομάδας και μέσα σε μόλις 100 ώρες σχεδίασαν και εξέλιξαν αναπνευστήρες θετικής πίεσης. Εξέλιξη σε ρυθμούς Φόρμουλα 1 δηλαδή και βάλε.

Οι πρώτου 100 αναπνευστήρες δοκιμάζονται ήδη στο UCVL Hospital, ενώ ο ρυθμός παραγωγής τους -η Mercedes έχει δηλώσει πως θέτει στη διάθεση των αρχών όλες τις δυνατότητες 3D εκτύπωσης που διαθέτει- μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.000 κιτ ημερησίως.

[ngg src=”galleries” ids=”5147″ display=”basic_thumbnail”] 

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι σαφώς πιο απλοί από τους νοσοκομειακούς και ονομάζονται CPAP (Continuous Positive Airway Pressure). Όπως είπαμε είναι θετικής πίεσης. Αυτό σημαίνει πως ο ασθενής φορά μάσκας και υπάρχει ένα συνεχής ρυθμός ροής και πίεσης του μίγματος αέρα και οξυγόνου, που επίσης ρυθμίζεται μέσω μιας μικρής συσκευής ελέγχου, προκειμένου οι πνεύμονες να είναι πάντα γεμάτοι αέρα.

Η εμπειρία από την Ιταλία που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού έχει δείξει πως το 50% των ασθενών που υποστηρίχθηκαν με CPAP δεν χρειάστηκε να συνδεθούν με νοσοκομειακούς αναπνευστήρες που βρίσκονται σε μεγάλη έλλειψη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured