Σύνδεση

LADA

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 62,8%

Η αγορά αυτοκινήτων στην Ρωσία έχει καταβαραθρωθεί. Έτσι λοιπόν και με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία που υπάρχουν τον Οκτώβριο του 2022, η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB) αναφέρει πως στη Ρωσία πουλήθηκαν 45.228 νέα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Που είναι κατά 62,8% λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Τον Οκτώβριο, σχεδόν όλες οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα της AEB με τις πιο δημοφιλείς μάρκες παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις τους. Ο κύριος λόγος παραμένει ο ίδιος – η έλλειψη αυτοκινήτων από τους αντιπροσώπους με εξαίρεση τις Infiniti (+51%) και Lifan (+50%).

Η εγχώρια AvtoVAZ παραμένει ο ηγέτης, έχοντας πουλήσει 19.145 νέα αυτοκίνητα, δηλαδή 25% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η κινέζικη Haval με 4.426 πωλήσεις (-8%), στην τρίτη θέση η GAZ, με πωλήσεις 3.919 μονάδων (-33%). Η κορεάτικη Kia βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με πωλήσεις 3.333 αυτοκίνητα και μείωση 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει η εγχώρια UAZ, η οποία μπόρεσε να πουλήσει 3.134 αυτοκίνητα (-16%).

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Πώς διώχνεις τον καυτό αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (Video)

Featured

Επίσημο: Το νέο Xpeng L03 έρχεται και στην Ελλάδα

Featured

Το Xpeng P7+ στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured