Ένα-ένα πέφτουν τα οχηρά των κινητήρων εσωτερικής καύσης, και το αρχετυπικό τετρακίνητο της Mercedes μοιάζει αδύνατο να αποφύγει και αυτό μιας κάποιας μορφής εξηλεκτρισμό.
Μετά από 4 δεκαετίες ευδόκιμης υπηρεσίας στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, έρχεται η ώρα και για την G-Class να μπει στη νέα εποχή. Δεν πρόκειται για μία ακόμα φήμη, αλλά μία επιβεβαιωμένη πληροφορία που προέρχεται από τοα αφεντικό της εταιρίας Ola Kallenius.
Το ηλεκτρικό G-Wagen θα είναι μέλος και αυτό της μάρκας EQ στην οποία θα γίνουν επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2022 η εταιρία θα έχει τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους.
Πάντως υπάρχει ήδη ένα ηλεκτρικό G-Wagen το οποίο όμως κατασκευάζεται από μία Αυστριακή εταιρία ονόματι Kreisel Electric, ιδιοκτησίας του Άρνολτ Σβαρτσενέγκερ. Η απόδοσή του φθάνει στα 490 άλογα, χρησιμοποιεί μπαταρίες των 80 kWh και κάνει το 0-100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα.
Ο εξηλεκτρισμός πάντως φαίνεται ότι απομακρύνει οριστικά το ενδεχόμενο να καταργηθεί το G-Wagen, κάτι που απασχολούσε έντονα την εταιρία τον τελευταίο καιρό.
