Σύνδεση

BMW

BMW M4: ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ DTM CHAMPION EDITION ΜΕ 500 ΑΛΟΓΑ

Ο οδηγός της BMW Marco Wittmann είναι για 2η φορά στην καριέρα του -η πρώτη ήταν πριν από 2 χρόνια- ο πρωταθλητής του DTM, του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού και προκειμένου να γιορτάσει αυτήν την επιτυχία η εταιρεία του Μονάχου παρουσίασε και πάλι, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, μια ειδική έκδοση της M4, τη DTM Champion Edition.

H Μ4 DTM Champion Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα κατασκευαστεί συνολικά σε 200 αντίτυπα, που σε σχέση με την στάνταρ έκδοση και με τη βοήθεια του ψεκασμού νερού που χρησιμοποιείται ήδη στη M4 GTS, θα αποδίδουν +60 άλογα και +50 Nm, φτάνοντας έτσι τους 500 ίππους και τα 600 Νm.

bmw-m4-dtm-champion-edition-3

Από πλευράς επιδόσεων -για το σκοπό αυτό έχει μειωθεί και άλλο το βάρος, με την χρήση ανθρακονήματος πέρα από την οροφή και στο καπό, τη βάση του ταμπλό και τον πίσω διαχύτη- το 0-100 θα είναι υπόθεση μόλις 3,8 δευτερολέπτων, ενώ η τελική θα περιορίζεται στα 305 χλμ./ ώρα. Οπτικά η ειδική αυτή M4 θα διαθέτει αρκετά αεροδυναμικά στοιχεία στο χρώμα του ανθρακονήματος καθώς και χαρακτηριστικές ρίγες στο αμάξωμα, γεγονός που της εξασφαλίζει μια πιο racing εικόνα, κάτι που γίνεται και στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό με το ρολ-μπαρ και τα μπάκετ από ανθρακόνημα και την επένδυση από δέρμα και αλκαντάρα.

Η τιμή κάθεμιας από τις συνολικά, όπως είπαμε, 200 BMW M4 DTM Champion Edition που θα κατασκευαστούν, είναι 148.500 ευρώ (Γερμανία).

Γιάννης Σκουφής

bmw-m4-dtm-champion-edition-2

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η νέα BMW Σειρά 3 με εμφάνιση Neue Klasse και χωρίς diesel

BMW

Zeekr 9X: Στην Ελλάδα με σχεδόν 900 ίππους

Featured

Η Porsche πούλησε Bugatti Rimac προς 1 δισ. ευρώ

Bugatti

Mercedes-AMG CLE 646: Η 8κύλινδρη που εξαντλήθηκε πριν παρουσιαστεί

AMG