Σύνδεση

Cupra

Η CUPRA παρουσίασε τα πλάνα της έως το 2025

Η CUPRA αποκάλυψε τα νέα της συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον, με νέους ήρωες για μία νέα εποχή. Επιστρέφοντας εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από τέσσερα χρόνια, στην πίστα της Terramar, στη Sitges, για να παρουσιάσει την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της.

Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία. Και αυτή τη χρονιά η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο των CUPRA Masters και των CUPRA City Garages.

Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel, καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη. 

«Σήμερα, παρουσιάζουμε την πλήρη γκάμα της επόμενης γενιάς ηρώων της CUPRA που θα λανσαριστεί μέχρι το 2025» είπε ο Wayne Griffiths, CEO της CUPRA. «Μεσοπρόθεσμα ο στόχος μας είναι να παραδίδουμε 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο και να προωθήσουμε τη διεθνή μας επέκταση σε νέες αγορές καθώς και την είσοδό μας σε νέες κατηγορίες. Η CUPRA Tribe έχει δεσμευτεί να τα πραγματοποιήσει όλα αυτά, οι άνθρωποι είναι που έχουν σημασία. Γιατί στο τέλος, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την μάρκα».

Το Unstoppable Impulse event έλαβε χώρα στην Terramar (Sitges), όπου διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνεργάτες και CUPRA ambassadors, όπως η βραβευμένη με το Ballon d’Or και Best FIFA ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ομίλου Volkswagen καθώς και μέλη των οικογενειών των μετόχων Piëch και Porsche.

Το απίστευτο ταξίδι της CUPRA

Η CUPRA λανσαρίστηκε το 2018 με τη φιλοδοξία να εφεύρει εκ νέου το σύγχρονο σπορ πνεύμα, από λίγους πιστούς που ήθελαν να αμφισβητήσουν το status quo.

Το πρώτο αυτοκίνητο που ενσάρκωσε τη φιλοδοξία και τον χαρακτήρα της μάρκας ήταν το CUPRA Ateca. Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε τον βασιλιά των Leon, το CUPRA Leon. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο CUPRA, χάρη στον υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα του.

Ακολούθησε το πρώτο αποκλειστικά φτιαγμένο για την μάρκα μοντέλο, το CUPRA Formentor. Το Crossover SUV γνώρισε τεράστια επιτυχία με σχεδόν 100.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα και αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας.

Έπειτα ήρθε το  CUPRA Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο τέλειος συνδυασμός μεταξύ ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων. Αλλά τα αυτοκίνητα είναι ένα μέρος της ιστορίας. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας της CUPRA είναι η CUPRA Tribe. «Η CUPRA Tribe δημιουργεί μέρα με τη μέρα την ουσία της μάρκας μας: προσέγγιση που προκαλεί αναστάτωση, επαναστατικό πνεύμα και αντισυμβατική νοοτροπία» δήλωσε ο Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations της CUPRA. «Σήμερα, παρουσιάζουμε το νεότερο μέλος της Φυλής μας: τον TV Boy. Κάποιον με επαναστατικό πνεύμα που ξεπερνάει τα όρια για να εμπνεύσει την επόμενη γενιά μέσω της τέχνης του».

CUPRA Terramar: το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας

Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα.

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi.

Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.

«Η Terramar είναι το μέρος όπου ξεκίνησαν όλα για την CUPRA. Το νέο μας σπορ υβριδικό SUV συνδυάζει άψογα τολμηρές αναλογίες με ένα μακρύ εντυπωσιακό καπό, ενώ η μύτη του καρχαρία σημαίνει αντίσταση και αποφασιστικότητα για νίκη», δήλωσε ο Jorge Diez, Design Director της CUPRA. «Σκεπτόμενοι πώς θα νιώσει ο οδηγός, προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χάρη στην προσανατολισμένη προς τον οδηγό φιλοσοφία του εσωτερικού. Συνολικά, ένα SUV μήκους 4,5 μέτρων, με CUPRA DNA έτοιμο να ταρακουνήσει μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες».

CUPRA Tavascan: το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το CUPRA Tavascan. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Το CUPRA Tavascan* δεν αποτυπώνει απλώς το όραμα του σύγχρονου εξηλεκτρισμού, αλλά επίσης παγκοσμιοποιεί τη μάρκα, μεταφέροντας την CUPRA σε νέες αγορές. Θα λανσαριστεί το 2024.

CUPRA UrbanRebel: προκαλώντας το κατεστημένο και δημιουργώντας συναισθήματα

Το 2025 η CUPRA θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel*, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια. Το UrbanRebel* οδηγείται από το συναίσθημα, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο.  

Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα.

«Το CUPRA UrbanRebel θα είναι το μεγαλύτερο έργο για την εταιρεία μας τα επόμενα χρόνια καθώς αποτελεί το κλειδί της μεταμόρφωσής μας σε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Προηγούμαστε στην ανάπτυξη της οικογένειας οχημάτων που θα εκδημοκρατίσει τη βιώσιμη αστική μετακίνηση, για διαφορετικές μάρκες μέσα στον Όμιλο Volkswagen», δήλωσε ο Werner Tietz, Vice-President for Research & Development της CUPRA.

Το αυτοκίνητο με μήκος 4,03 μέτρων είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο μπορεί να καίει μια Bugatti Chiron;

Bugatti

Πωλείται σχεδόν «τσάμπα» ένας V8 Cosworth της Formula 1

Featured

Η νέα Toyota Corolla Cross διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζει;

Featured

Δεν θα πιστεύετε πόσες Lancia υπάρχουν με ελληνικά ονόματα!

Featured

Hyundai i20 NAbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup