Σύνδεση

Citroen

Η Citroen παρουσίασε το πρωτότυπο ενός μικρού SUV κουπέ

Τα SUV κουπέ κατεβαίνουν συνεχώς κατηγορίες και έτσι η Citroen ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν στην B. Θα πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Basalt Vision, η οποία μάλλον δεν θα έχει πολλές διαφορές και προορίζεται για τις αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών.

Τώρα αν στο μέλλον έρθει και στα μέρη μας θα αποδειχθεί. Πάντως η πρεμιέρα του αναμένεται να γίνει το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, ενώ θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε αγορά στην οποία θα διατίθεται.

Το εμπρός μέρος του πρωτότυπου μοιάζει αρκετά με αυτό του New C3 Aircross που είναι επταθέσιο και προορίζεται για τις ίδιες αγορές. Από εκεί και πέρα χαρακτηριστική είναι η έντονη κλίση της οροφής που καταλήγει σε ένα τελείως διαφορετικό πίσω μέρος. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και τα προστατευτικά των φτερών.

Η βάση του Basalt θα είναι το πλαίσιο Smart Car που αποτελεί μια εξέλιξη του CMP/eCMP και έχει προσαρμοστεί για τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς.

Από πλευράς κινητήρων η παρουσία του γνωστού πια τρικύλινδρου των 1.200 κυβικών και των 110 ίππων για την περίσταση στη γκάμα θεωρείται βέβαια. Πιθανή είναι και μια ηλεκτρική εκδοχή που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της το 2025.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz