Σύνδεση

BMW

Η BMW Vision Neue Klasse X δείχνει τη διάδοχο της iX3

Η Neue Klasse είναι το επόμενο Big Thing της BMW και φυσικά στη γκάμα της θα έχει και ένα τουλάχιστον SUV, το πρωτότυπο του οποίου παρουσίασε τώρα η BMW.

Πρόκειται για την BMW Vision Neue Klasse X, που το μοντέλο παραγωγής της -που μάλλον δεν θα αποστασιοποιείται ιδιαίτερα- θα αντικαταστήσει την iX3 και θα είναι διαθέσιμο παράλληλα με τις συμβατικές και υβριδικές -ήπιες και plug-in υβριδικές- της νέας X3.

Αισθητικά πέρα από τις απλές και καθαρές γραμμές, που όμως σε μεγάλο βαθμό μένουν πιστές στη γνωστή εικόνα των SUV της BMW, ξεχωρίζει η επιστροφή των κλασικών νεφρών των BMW. Όπως αυτά της αρχέτυπης Neue Klasse της δεκαετίας του ’60 αλλά και των θρυλικών 2002 και 3.0 CSL, που εδώ είναι 3D και προσθέτουν μια ρετρό νότα σε μια κατά τα άλλα πολύ σύγχρονη σχεδίαση.

Χαρακτηριστική είναι και η επέκταση της μάσκας προς τα φτερά, που είχε εμφανιστεί στο αρχικό πρωτότυπο της Neue Klasse, κάτι που ισχύει και για τη διαμόρφωση του πίσω μέρους και τα πίσω φώτα.

Όσο για την αεροδυναμική σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία είναι βελτιωμένη κατά 20% σε σχέση με την τρέχουσα X3.

Το εσωτερικό, που χάρη και στη μεγάλη ηλιοροφή του πρωτότυπου δείχνει ιδιαίτερα φωτεινό, μπορεί να μην είναι τόσο minimal όσο η σχεδίαση του αμαξώματος αλλά δείχνει ιδιαίτερα σύγχρονο. Φυσικά έχει διατηρηθεί και η μεγάλη ορθογώνια οθόνη αφής και η προβολή των πληροφοριών κατά μήκος της βάσης του παρμπρίζ καθώς και το Head Up Display.

Ταυτόχρονα έχει υιοθετηθεί ένα καινούργιο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, που στην πράξη αντικαθιστά το γνωστό i-Drive. Μάλιστα από το τιμόνι μπορεί κανείς να επιλέξει και τον τεχνητό ήχο, ενώ θα υπάρχει και η νέα γενιά του συστήματος infotainment.

Σημαντική εξέλιξη είναι και η υιοθέτηση της τεχνολογίας των 800 V σε σχέση με αυτή των 400 V που χρησιμοποιείται έως τώρα στα ηλεκτρικά της BMW. Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία έως και κατά 30% σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα και πάντα κατά τη BMW και ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση με έως και 350 kW.

Εξελιγμένοι,της 6ης γενιάς του eDrive, θα είναι τόσο οι ηλεκτροκινητήρες όσο και οι μπαταρίες. Επίσης η BMW αναφέρει πως θα υπάρχουν συνολικά 4 μονάδες ελέγχου -μεταξύ αυτών μια για το σύστημα πρόωσης και μια για την αυτόνομη οδήγηση- που έχουν εξελιχθεί από την ίδια. Μάλιστα τις μονάδες αυτές τις ονομάζει «super brains».

Το SUV της Neue Klasse, που όπως είπαμε θα αντικαταστήσει την X3, θα παρουσιαστεί επίσημα το 2025. Η πιο ισχυρή εκδοχή παραγωγής θα είναι η iX3 M60 που θα έχει περίπου 600 ίππους.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured