Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

HUD: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020

Τα HUD, τα Head Up Dipslays, θα γνωρίσουν μεγάλη άνοδο της δημοτικότητάς τους τα επόμενα χρόνια, τόσο στην μέχρι τώρα σταθερή τους μορφή, όσο και στη φορητή σαν το Garmin HUD. Ο λόγος για τη μεγαλύτερη διείσδυσή τους θα πρέπει να αναζητηθεί στο μεγάλο όγκο πληροφοριών που παρέχουν τα σύγχρονα συστήματα άνεσης αλλά και ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζονται τα νέα μοντέλα και απ’ ότι φαίνεται το HUD είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου ο οδηγός να λαμβάνει εύκολα αλλά και να αξιοποιεί όλες αυτά τα δεδομένα.

Έτσι ενώ σήμερα τα HUD απεικονίζουν μόνον την ταχύτητα και ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης στο μέλλον θα απεικονίζουν πληροφορίες multimedia και infotainment, καθώς και τις κλήσεις του συνδεδεμένου κινητού τηλεφώνου.

Το πρώτο HUD παρουσιάστηκε το 1988 από τη General Motors, ενώ μέχρι στιγμής μόλις το 2% των αυτοκινήτων διαθέτουν ένα ανάλογο σύστημα, ποσοστό που αναμένεται να ανέλθει στο 10% περίπου μέχρι το 2020.

Γιάννης Σκουφής

Με τη συνεργασία του www.caroto.gr

{gallery}photos/38/TECHNOLOGY/HUDS{/gallery}


{youtube}_MR70Php9bk}

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η Mercedes δοκιμάζει φρένα ενσωματωμένα στους ηλεκτροκινητήρες

Mercedes-Benz

Mitsubishi: Daimond Bonus Deals με ειδικές προσφορές

Featured

Honda και Nissan: Στόχος η συγχώνευση έως το καλοκαίρι του 2026

Featured

Το νέο Subaru Forester στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει (+video)

Featured