Σύνδεση

Honda

Η ΗΟNDA ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Καθώς ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία, είναι προφανές ότι όλες οι εταιρίες σπεύδουν να ανέβουν στο τρένο των εξελίξεων σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. Και η Honda με το πρόγραμμα Vision 2030 δείχνει την σαφή της πρόθεση να στραφεί προς τις δύο αυτές κατηγορίες για την ερχόμενη δεκαετία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Takahiro Hachigo δήλωσε σχετικά πως «θα δώσουμε ύψιστη προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση και στις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας που προχωρούν». Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα αυτόνομα οχήματα κατηγορίας 3, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2020, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται ότι μέχρι το 2025 η εταιρία θα έχει κατασκευάσει και τα πρώτα της αυτόνομα αυτοκίνητα κατηγορίας 4, ικανά δηλαδή να κινούνται μόνα τους στην εθνική αλλά και στην πόλη, σχεδόν υπό όλες τις συνθήκες.

Για την Honda όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες οδήγησης σε συνδυασμό με την ρομποτική, τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειες αποτελούν τις βασικές παραμέτρους για τη νέα στρατηγική της Honda. Mάλιστα στα τέλη του 2016 η εταιρία είχε εγκαινιάσει ένα νέο τμήμα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2030 τα δύο στα τρία αυτοκίνητα της Honda που θα πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, υβριδικά και κάθε είδους “καθαρά” οχήματα. Κάτι που μοιάζει αυτονόητο αν όχι ζωτικής σημασίας αν θέλει η μόνη ανεξάρτητη ιαπωνική εταιρία να επιβιώσει και στην ερχόμενη δεκαετία μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι πολύ διαφορετικό απ’ ότι γνωρίζουμε σήμερα.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Audi TT RS4, το θηρίο που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Audi

Dacia: Επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Dacia

Αυτή η Ferrari 512 BBi είναι ένα θηρίο των ‘80s

Featured

Η καινούργια σειρά 1 της BMW δεν θα είναι μόνο ηλεκτρική

BMW