Σύνδεση

BMW

Γιατί η BMW αφαιρεί το γράμμα «i» από τα αυτοκίνητά της;

Η BMW παραδοσιακά κοσμεί τα βενζινοκίνητα οχήματά της με το διακριτικό γράμμα «i» στο τέλος των ονομάτων των μοντέλων τους, όπως για παράδειγμα οι 325i, 540i, μεταξύ άλλων.

Αρχικά, αυτό το «i» δήλωνε τα αυτοκίνητα με ψεκασμό καυσίμου, διακρίνοντάς τα από τα αντίστοιχα με καρμπυρατέρ που αναγνωρίζονταν από μια τριψήφια σειρά και το μέγεθος του κινητήρα.

Ωστόσο, με τα καρμπυρατέρ να έχουν καταργηθεί εδώ και καιρό και την καθιέρωση της ηλεκτρικής υπο-μάρκας «i», η BMW επέλεξε να αποσύρει την κατάληξη «i» από τα ονόματα των βενζινοκίνητων μοντέλων μετά από δεκαετίες χρήσης.

Ένα στέλεχος της BMW επιβεβαίωσε αυτή την αλλαγή στο BMWBlog, αποκαλύπτοντας ότι η επερχόμενη γενιά της X3 θα εισάγει ένα μοντέλο M50, ξεφεύγοντας από την τρέχουσα ονομασία M40i.

Η απόφαση απορρέει από την επιθυμία να εξαλειφθεί η σύγχυση μεταξύ των καταναλωτών, ιδιαίτερα μεταξύ μοντέλων όπως το ηλεκτρικό i5 και το βενζινοκίνητο 540i.

Ενώ το πεζό «i» έχει ιστορική σημασία, το ηλεκτρικό σήμα «i» έχει αποκτήσει εξέχουσα σημασία, προσφέροντας σαφή διαφοροποίηση και βοηθώντας στην κατανόηση των τύπων μοντέλων.

Το μέλλον της βενζινοκίνητης γκάμας της BMW χωρίς το «i» παραμένει αβέβαιο, αν και η φαινομενικά ασήμαντη κίνηση της αφαίρεσης του γράμματος ίσως σε βάθος χρόνου να σημαίνει πολλά περισσότερα.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz