Σύνδεση

Ford

ΝΕΟ FORD KUGA: KΑΙ 1.600 4Χ4

Το καινούργιο Ford Kuga, το μεσαίο τζιπ της Ford έφτασε αισίως στη 2η γενιά του, η οποία είναι πλέον άμεσα διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Οπτικά το Kuga έχει μεγαλώσει, δείχνει φουλ τετρακίνητο, ενώ δεν κρύβει τη στενή συγγένειά του με το Focus. Τόσο σε ότι αφορά τον εσωτερικό του διάκοσμο, όσο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Έτσι η ανάρτησή του, ανεξάρτητη και πίσω με άξονα πολλαπλών συνδέσμων, προέρχεται από το Focus, γεγονός που κάθε άλλο παρά αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί, δεδομένων των δυνατοτήτων και των δυναμικών χαρακτηριστικών του μικρο-μεσαίου Ford. Παράλληλα είναι εξοπλισμένο και με συστήματα όπως το Torque Vectoring Control και το Curve Control, το Active City Stop που μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης μέσα στην πόλη, αυτό της διατήρησης λωρίδας και γενικά με ότι υπάρχει στη συγκεκριμένη λίστα των εξτρά της Ford.

Από κει και πέρα οι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές (από 456 έως 1.653 λίτρα) είναι άνετοι, ενώ ο εξοπλισμός ακόμα και στη βασική έκδοση Trend είναι πλήρης και περιλαμβάνει μέχρι και εκκίνηση χωρίς κλειδί.

Η έκδοση Trend σε συνδυασμό με το βασικό κινητήρα βενζίνης EcoBoost των 1.600 κυβικών και των 150 ίππων -ευλαβική εφαρμογή του downsizing, μιας και το Kuga της προηγούμενης γενιάς είχε αρχικά κινητήρα turbo 2.500 κυβικών και στη συνέχεια δίλιτρο, ενώ τώρα η μέση κατανάλωση είναι 6,6 λίτρα και οι εκπομπές CO2  154 γραμμάρια- και κίνηση στους εμπρός τροχούς κοστίζει από 24.324 ευρώ με απόσυρση, ενώ προσθιοκίνητη είναι και η εισαγωγική έκδοση πετρελαίου, με το δίλιτρο TDCi των 140 ίππων (μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα, CO2 139), η οποία ξεκινά με απόσυρση από τις 27.569 ευρώ.

Η πιο προσιτή οικονομικά τετρακίνητη έκδοση είναι αυτή με τον EcoBoost 1.6 των 182 ίππων -το Kuga είναι το μόνο τετρακίνητο SUV στα 1.600 κυβικά – που κοστίζει 28.776 ευρώ πάντα με απόσυρση.

Με AWD συνδυάζεται και ο 2.0 TDCi, τόσο στην βασική του έκδοση των 140 ίππων (από 29.419 ευρώ) όσο και στην πιο δυνατή των 163, που κοστίζει κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ πιο ακριβά, συνολικά δηλαδή 30.483.

Πέρα από την ομολογουμένως καλά εξοπλισμένη έκδοση Trend, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 9 αερόσακους, ESP, εκκίνηση με μπουτόν, ζάντες αλουμινίου, κλιματισμό, ηχοσύστημα με SYNC, υπάρχει και η Titanium με διζωνικό κλιματισμό και αυτόματες λειτουργίες για φώτα, καθαριστήρες και εσωτερικό καθρέφτη κ.λπ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο εξοπλισμού του Kuga είναι η ηλεκτρική 5η πόρτα του που χρεώνεται σε κάθε περίπτωση 500 ευρώ επιπλέον, ενώ με 850 ευρώ ανοίγει και αυτόματα με κίνηση του ποδιού σε συγκεκριμένο σημείο. Κάτι που είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στην κατηγορία και επιτρέπει τον πολύ εύκολο χειρισμό της πόρτας του πορτμπαγκάζ του νέου Ford Kuga, ακόμα κι αν τα χέρια είναι φορτωμένα.

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/34/NEWS/FORD-KUGA-PRICES{/gallery}


{youtube}gtyx-7rNpFc{/youtube} {youtube}cdAE1jwfctk{/youtube}

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured