Σύνδεση

Featured

ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ MAZDA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Μazda τα τελευταία χρόνια είναι πρακτικά απούσα από την ελληνική αγορά αυτοκινήτου, κάτι που οφείλεται στην πολύ κακή κατάσταση της ΕΛΜΑ, της επίσημης αντιπροσωπείας της μάρκας στη χώρα μας από το 1982. Ενδεικτικά για αυτό και τα νούμερα του τελευταίου ισολογισμού της το 2012, ο οποίος την παρουσιάζει να έχει τζίρο 13 εκατομμυρίων ευρώ (από 40 το 2011), ζημιές 23 εκατομμυρίων, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατομμύρια και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υποχρεώσεις της ΕΛΜΑ προς το προσωπικό, ανέρχονται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτήν την άποψη λοιπόν η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της τελευταίας, η οποία πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτή, δεν ήταν φυσικά έκπληξη.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η Mazda Ευρώπης θα καλύψει τους κατόχους μοντέλων της μάρκας στη χώρα μας σε ότι αφορά ανταλλακτικά και εγγυήσεις. Ειδικά οι εγγυήσεις αφορούν λίγα αυτοκίνητα και ιδιοκτήτες, καθώς όπως προαναφέραμε η Mazda είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη στη χώρα μας.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το νέο Toyota RAV4 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Η νέα ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πανίσχυρη και high tech

BMW

Τα SEAT Ibiza & Arona 2026 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Featured

Το νέο FIAT Panda Fastback θα έχει άλλη σχεδιαστική προσέγγιση

Featured