Σύνδεση

Jeep

Έρχεται το υβριδικό και τετρακίνητο Jeep Avenger 4xe

Το Jeep Avenger 4xe, με τέσσερις τροχούς και υβριδική τεχνολογία, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης. Η αμερικανική εταιρία αναμένει να το παρουσιάσει επίσημα το ερχόμενο καλοκαίρι, εφοδιασμένο με τα σήματα 4xe που υποδηλώνουν την υβριδική του φύση.

Το πρόσφατα αποκαλυφθέν σκίτσο του Avenger 4xe είναι μια συνέχεια του περυσινού πρωτότυπου. Παρουσιάζει έναν εμφανώς διαμορφωμένο μπροστινό προφυλακτήρα με πράσινες λεπτομέρειες, αντί για τις προηγούμενες μπλε, ενώ το καπό διακοσμείται με εντυπωσιακό αυτοκόλλητο. Τα ελαστικά εκτός δρόμου και οι πρακτικές ράγες οροφής προσθέτουν στοιχεία περιπέτειας.

Κάτω από το καπό, το Avenger 4xe θα φιλοξενεί έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες, με κάθε ένας να αποδίδει 28 ίππους. Ο ένας θα συνδυάζεται με ένα διπλόδισκο αυτόματο 6άρι κιβώτιο στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άλλος θα προσφέρει ροπή έως 190 Nm στους πίσω τροχούς, πιθανότατα μέσω ενός διαφορικού.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση ενός 48βολτου συστήματος, αντί για τα πιο συνηθισμένα 12βολτα σε άλλα μοντέλα όπως τα Compass και Wrangler. Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετική ικανότητα για δυναμική οδηγική εμπειρία, σύμφωνα με τον Eric Laforge, επικεφαλής της μάρκας Jeep στην Ευρώπη.

Σχετικά με το εσωτερικό, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αλλά η προσθήκη του πίσω ηλεκτρικού μοτέρ και η ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον χώρο του πορτμπαγκάζ, με περαιτέρω λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα.

Όσον αφορά στην τιμή, αναμένεται να κοστίζει περίπου 2-3 χιλιάδες ευρώ περισσότερο από τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση, που ξεκινά από περίπου 23.390 ευρώ στην αγορά μας.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz