Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τις αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), σύμφωνα με την οποία από την 1η Ιουνίου 2016, για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης λαμβάνεται υπόψη αντί της τιμής χονδρικής πώλησης η λιανική τιμή προ φόρων.

Παράλληλα, ορίζονται νέοι συντελεστές με βάση τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro που πληρούν.

Ο φόρος πολυτελείας για την αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ καταργείται, όπως καταργείται και η ολική απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για τα υβριδικά η οποία περιορίζεται στο 50%, καθώς και η απαλλαγή από τα μισά τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, παραμένει η πλήρης απαλλαγή ως προς τα τέλη ταξινόμησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ και όπως έχουμε γράψει, οι νέοι συντελεστές για τον υπολογισμό των τελών ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων κυμαίνονται από 4% ως 32%, ανάλογα με την φορολογητέα αξία τους και καταργείται το κριτήριο του κυλινδρισμού του κινητήρα, ενώ από κει και πέρα υπεισέρχονται οι συντελεστές ανάλογα με τα εκπεμπόμενα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW