Σύνδεση

BMW

Η DE TOMASO ΣΤΗ BMW;

Φαίνεται ότι οι ιταλικές εταιρείες ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στους γερμανούς κατασκευαστές. Έτσι μετά την εξαγορά παλαιότερα της Lamborghini και πιο πρόσφατα της Ducati από την Audi υπάρχει σημαντική πιθανότητα η De Tomaso να καταλήξει στον όμιλο της BMW.

Η ιταλική εταιρεία που έχει αναβιώσει ουκ ολίγες φορές, έχει κατά καιρούς παρουσιάσει κάποια μοντέλα που κατασκευάστηκαν σποραδικά, πλέον έχει δηλώσει οριστικά χρεοκοπία και μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της είναι και η BMW.

Στην αυτοκινητική ιστορία πάντως η μάρκα έχει μείνει τόσο για τον ιδιόρυθμο ιδρυτή της, τον αργεντινό Alejandro De Tomaso, όσο και για το πιο διάσημο μοντέλο της, το Pantera.

Αυτό ήταν ένα super car των ’70s, με εντυπωσιακό αμάξωμα τύπου σφήνας ύψους μόλις 1,10 μέτρων και κινητήρες προέλευσης Ford με πολλά κυβικά και ακόμα περισσότερη ροπή. Μάλιστα λέγεται ότι οι οδηγοί της De Tomaso Pantera ξεχνούσαν το πεντάλ του συμπλέκτη –καλό αυτό γιατί ο χώρος που αναλογούσε στα πεντάλ σύμφωνα με την ιταλική παράδοση της εποχής ήταν όσο το δυνατόν μικρότερος – μιας και με 4η στο κιβώτιο, επιτάχυνες γοργά από τα 26 μέχρι τα 200 χλμ./ ώρα.

{gallery}photos/29/news/DE-TOMASO-BMW{/gallery}


Επόμενο:

LEXUS LF-CC CONCEPT

Μη χάσεις:

3ΚΥΛΙΝΔΡΕΣ BMW

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo