Σύνδεση

BMW

BMW M3: Θα συνυπάρχουν ηλεκτρική και συμβατική

Η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής τόσο βενζινοκίνητων όσο και ηλεκτρικών εκδόσεων της εμβληματικής της M3, χάρη στους μειωμένους περιορισμούς σχετικά με τα καυσαέρια.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η BMW σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα M3 με κινητήρα εσωτερικής καύσης μαζί με μια ηλεκτρική παραλλαγή, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από προηγούμενες στρατηγικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα μοντέλα μπορεί να μην μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, με το ηλεκτρικό κουπέ M4 να γίνεται ενδεχομένως αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Η M3 αναμένεται να χρησιμοποιεί τον σημερινό εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών με τα δύο turbo, αποδίδοντας περίπου 500 ίππους, αν και χωρίς επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως υπαινίχθηκε μια αμιγώς ηλεκτρική M3, η αλλαγή της BMW αντανακλά τις αλλαγές στις νόρμες Euro7, με ορισμένες χώρες να καθυστερούν τις απαγορεύσεις για τα συμβατικά οχήματα και να χαλαρώνουν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη σημασία τους στα οχήματα υψηλών επιδόσεων και στη δεκαετία του 2030.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured