Σύνδεση

BMW

BMW και Mercedes-Benz δεν θα φθηνύνουν τα αυτοκίνητά τους

Τα τελευταία δύο χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία δέχθηκε δύο ισχυρά χτυπήματα, την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών. Το τελευταίο μπορεί να μοιάζει μία ακόμα δυσκολία, αλλά ίσως αποδειχτεί και μία ευλογία για τις εταιρίες.

Ο λόγος είναι ότι το κοινό αρχίζει να “εκπαιδεύεται” στο ότι θα χρειαστεί να περιμένει για πολύ καιρό για να πάρει το αυτοκίνητό του. Και πλέον θα είναι διατεθειμένο να πληρώσει και περισσότερα χρήματα για να το αγοράσει.

Οι δύο γερμανικές εταιρίες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Αντί να βασίζονται πλέον στον όγκο των πωλήσεων, στοχεύουν πλέον στο να πωλούν λιγότερα αυτοκίνητα και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Harald Wilhelm, Διευθυντής Οικονομικών στη μητρική εταιρεία της Daimler, παραδέχτηκε ότι «συνειδητά θα δημιουργήσουμε μεγάλα επίπεδα ζήτησης και ταυτόχρονα, θα στρέψουμε το κοινό προς υψηλότερες και πιο πολυτελές κατηγορίες.

Το ίδιο παρατηρεί και ο Νicolas Peter που έχει αντίστοιχη θέση στην ΒΜW, όπου το πλάνο είναι να διαχειριστεί η προσφορά αυτοκινήτων ώστε να παραμείνει η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα.

Με απλά λόγια, και οι δύο μεγάλες γερμανικές εταιρίες, γνωρίζουν ότι οι πελάτες τους θα πληρώσουν πολλά περισσότερα για πολυτελή αυτοκίνητα, αρκεί να τα έχουν στα χέρια τους. Και ως εκ τούτου οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν ακόμα και μετά το τέλος της έλλειψης των μικροτσιπς.

Ένα ακόμα φαινόμενο που ενισχύει την κερδοφορία των εταιριών είναι η μείωση των εκπτώσεων, που πλέον έχουν περιοριστεί σημαντικά, αυξάνοντας αισθητά τα κέρδη των εταιριών. Με δεδομένο ότι υπάρχουν τεράστια έξοδα για την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, είναι πλέον προφανές ότι οι εποχές που αγόραζε κανείς μία σχετικά προσιτή Mercedes ή BMW έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nissan Qashqai e-POWER: Νέα γενιά εξηλεκτρισμού χωρίς πρίζα

Featured

Η Chery στην Ελλάδα: Πρεμιέρα με υβριδικά SUV από 28.490 ευρώ

Chery

Το νέο Opel Frontera στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured

Επιστροφή στη βενζίνη: Έρχεται το υβριδικό FIAT 500

FIAT