Σύνδεση

Audi

Αυλαία για το εμβληματικό Audi R8

Το R8, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Audi, έφτασε επίσημα στο τέλος της παραγωγής του, με το τελευταίο αυτοκίνητο να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης και χωρίς να υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης στο άμεσο μέλλον.

Η Audi παρέτεινε την παραγωγή του R8 λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους πελάτες μετά την ανακοίνωση της διακοπής της παραγωγής του. Παρά την αύξηση των πωλήσεων κατά 49% τον τελευταίο χρόνο, το R8 παρέμεινε το προϊόν με τις χαμηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως στη γκάμα της Audi.

Η ζήτηση για το R8 ήταν πάντα σχετικά χαμηλή, κάτι που ήταν αναμενόμενο για ένα supercar, αλλά δεν ήταν τόσο χαμηλή σε σύγκριση με άλλα αντίστοιχα μοντέλα, όπως αυτά της Lamborghini.

Οι υψηλότερες πωλήσεις καταγράφηκαν το 2008, όταν η Audi παρέδωσε 5.016 μονάδες στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των εκδόσεων Coupe όσο και των Spyder.

Με το τέλος της παραγωγής του Audi R8, ο κινητήρας V10 του Ομίλου Volkswagen πλησιάζει επίσης στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Η Lamborghini Huracan, που κινείται με τον ίδιο κινητήρα, θα καταργηθεί επίσης σταδιακά αργότερα φέτος. Αναμένεται η Lamborghini να παρουσιάσει έναν διάδοχο της Huracan, ο οποίος θα διαθέτει μια plug-in υβριδική διάταξη με έναν μειωμένο βενζινοκινητήρα.

Ενώ η Lamborghini προετοιμάζεται για την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου, η Audi δεν έχει άμεσα σχέδια για έναν άμεσο διάδοχο του R8. Υπάρχουν υπαινιγμοί για έναν αμιγώς ηλεκτρικό αντικαταστάτη, αλλά είναι απίθανο να υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

Το τελευταίο R8 που παρήχθη ήταν ένα Coupe χρώματος Vegas Yellow, μέρος της έκδοσης Performance Quattro Edition, με εξωτερικό πακέτο από ανθρακονήματα και ζάντες 20 ιντσών.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured