Σύνδεση

SEAT

Αποχώρησε ο CEO της SEAT Wayne Griffiths

Ο Wayne Griffiths, διευθύνων σύμβουλος της SEAT και CUPRA από το 2020, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Όμιλο Volkswagen, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου.

Η αποχώρηση έγινε κατόπιν αιτήματός του και προσωρινά τα καθήκοντα CEO αναλαμβάνει ο Markus Haupt, έως ότου διοριστεί οριστικά ο νέος επικεφαλής.

Ο Griffiths ξεκίνησε την καριέρα του στον Όμιλο VW το 1989 μέσω της Audi, και στη συνέχεια ανέλαβε σημαντικές θέσεις σε πωλήσεις και marketing στην Audi και τη SEAT.

Από το 2020, ως CEO, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της CUPRA, μετατρέποντάς την σε ξεχωριστή και ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη.

Υπό την ηγεσία του, η SEAT και η CUPRA παρουσίασαν σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις το 2024, με αύξηση 7,5% στις 310.000 για τη SEAT και αντίστοιχη αύξηση 7,5% για την CUPRA με 248.100 ταξινομήσεις.

Η αποχώρηση του Griffiths έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την CUPRA, η οποία συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Η τούρκικη Togg θα παίρνει πλαίσια από την κινεζική CATL

TOGG

Alfa Romeo: Οι νέες Giulia και Giulietta επιστρέφουν ηλεκτρικές

Alfa Romeo

Πώς διώχνεις τον καυτό αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (Video)

Featured