Σύνδεση

Opel

OPEL: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΡΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η Opel προχώρησε σε επίσημη δήλωση για τις δημοσιεύσεις των γερμανικών DUH, «Monitor» και «Der Spiegel» σχετικά με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων: Η Opel για μία ακόμα φορά επιθυμεί να τονίσει το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί οποιοδήποτε λογισμικό το οποίο αναγνωρίζει πότε ένα αυτοκίνητο περνά από δοκιμή εκπομπών ρύπων. Συγκεκριμένα, «…αυτό επιβεβαιώνεται από εκτενείς δοκιμές που διεξάγονται σε διάφορες χώρες –για παράδειγμα στην αναφορά του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών που δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου. Η αναφορά της Γερμανικής αρχής καταλήγει ότι κατά τη διάρκεια ερευνητικού προγράμματος –εκτός από ορισμένα αυτοκίνητα ενός ανταγωνιστή– κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν διαπιστώθηκε να έχει παράνομη συσκευή παραποίησης. Σχετικές επιτροπές σε Γαλλία και Βρετανία κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα.

Συνεργαστήκαμε σε όλα τα επίπεδα και παρείχαμε στην Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) εκτενή δεδομένα πέρσι το φθινόπωρο συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη ανάλυση των Γερμανικών Αρχών. Το λογισμικό μας δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να εξαπατήσει ή να παραποιήσει στοιχεία.

Οι μέθοδοι και τα πρωτόκολλα δοκιμών των DUH/ Monitor/ Spiegel δεν κοινοποιήθηκαν στην Opel, κάτι που δεν μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα. Με βάση τις δικές μας ανεξάρτητες μετρήσεις και την εμπειρία από πειράματα που έχει δημοσιεύσει η DUH στο παρελθόν, δεν θεωρούμε τα αποτελέσματα αυτά αντικειμενικά ή επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Τα συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων είναι περίπλοκα και αλληλεξαρτώμενα. Πολλαπλές παράμετροι, όπως οι στροφές του κινητήρα, το φορτίο, η ταχύτητα περιστροφής, το υψόμετρο και η θερμοκρασία παίζουν ρόλο και επηρεάζουν το ένα το άλλο. Αυτό το περίπλοκο σύστημα δεν μπορεί να χωριστεί σε μεμονωμένες παραμέτρους. Η αλληλεπίδραση μπορεί να γίνει κατανοητή μέσα από μία ολιστική θεώρηση, με συνδυασμό συνθηκών και στοιχείων του συστήματος ελέγχου.

Τα αποτελέσματα των επίσημων δοκιμών που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν καθαρά τις γνωστές και αντιληπτές διαφορές μεταξύ των επιδόσεων των οχημάτων στην τρέχουσα εργαστηριακή δοκιμή εκπομπών ρύπων, που χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης και στις δοκιμές στο δρόμο.

Η εφαρμογή της δοκιμής υπό πραγματικές συνθήκες RDE (Real Driving Emissions) από του χρόνου στόχο έχει να εξομαλύνει αυτές τις διαφορές. Συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση για το RDE.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου αυξάνοντας τη διαφάνεια απέναντι στους πελάτες και τις αρχές. Έχουμε κάνει αποφασιστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη ανακοινώσαμε το Δεκέμβριο ότι, με δική μας πρωτοβουλία, θα κάνουμε το επόμενο βήμα προς τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων από φέτος το καλοκαίρι – για τις εκπομπές CO2 και NOx».

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW