H αρχή έγινε με το Qashqai, η συνέχεια δίνεται με το X-Trail, καθώς η Nissan ανανεώνει και το πιο μεγάλο, για την Ευρώπη πάντα, των SUV της, συμπεριλαμβάνοντας και μια τεχνολογική αναβάθμιση.
Οι αισθητικές αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φώτα -οι προβολείς ενσωματώνουν και φώτα ημέρας- που έχουν επανασχεδιασθεί, ενώ ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και νέες ζάντες, μαζί με καινούργια χρώματα για το αμάξωμα. Στο εσωτερικό το νέο τιμόνι παραπέμπει στο ολοκαίνουργιο Micra, ενώ από κει και πέρα οι διαφοροποιήσει εντοπίζονται στις λεπτομέρειες.
Η τεχνολογική αναβάθμιση που προαναφέραμε είναι το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot -διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση- που για να αναλάβει τα πάντα απλά απαιτεί από τον οδηγό να κρατά το τιμόνι. Ταυτόχρονα υπάρχουν και νέα συστήματα υποβοήθησης, π.χ. όπως αυτό της αυτόνομης πέδησης, ενώ ο κινητήρας είναι και πάλι ο diesel των 1.600 κυβικών και των 130 ίππων.
Γιάννης Σκουφής
