Σύνδεση

ALPINA

Η Alpina Β3 είναι μια πιο πολιτισμένη M3 και θα είναι πιο γρήγορα διαθέσιμη

Όσο η BMW καθυστερεί την παρουσίαση της καινούργιας M3 τόσο αυτοί που ψάχνουν μια πραγματικά γρήγορη θα αναζητούν αλλού εναλλακτικές. Και μια από τις πρώτες διευθύνσεις είναι η Alpina. H οποία μετά την B3 Touring (στέισον) παρουσίασε στο Τόκιο και την έκθεση του την αντίστοιχη B3 Sedan.

Η οποία κινείται από τον bi-turbo εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών της εταιρείας του Μονάχου -για την περίσταση συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF- που μετά τις επεμβάσεις των μηχανικών της Alpina έχει φτάσει τους 462 ίππους (5.000 έως 7.000 σ.α.λ.) και τα 700(!) Nm (3.000 έως 4.250 σ.α.λ.).

Η B3 δηλαδή δεν θα υπολείπεται σε απόδοση σε σχέση με τη M3 και ούτε φυσικά και σε επιδόσεις (0-100 σε 3,8 δεύτερα, τελική 303 χλμ./ ώρα), ενώ αναρωτιέστε που θα διαφέρουν η απάντηση είναι πως ενώ η M3 θα είναι ξεκάθαρα σπορ η B3 θα έχει ένα Gran Tourer προσανατολισμό και θα είναι μάλλον πιο κατάλληλη για καθημερινή χρήση ή για μεγάλα ταξίδια.

Αυτό εξασφαλίζεται και από τη νέα ρύθμιση της ανάρτησης με τα τρία προγράμματα (Comfort+, Comfort και Sport), ενώ το παρόν δίνει και τετρακίνηση που βασίζεται στο xDrive της BMW και συνδυάζεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό.

H Alpina B3 Sedan θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

[ngg src=”galleries” ids=”4928″ display=”basic_thumbnail”]

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κινεζικό

ZEEKR

Πώς διώχνεις τον καυτό αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (Video)

Featured

Επίσημο: Το νέο Xpeng L03 έρχεται και στην Ελλάδα

Featured

Το Xpeng P7+ στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Featured