Σύνδεση

BMW

Aγοράζεις διαμέρισμα και παίρνεις δώρο μία… ΒΜW.

Όλα αυτά στην Κίνα όπου η αγορά ακινήτων δείχνει σημάδια στασιμότητας. Εκεί ένας κατασκευαστής στην Σανγκάη, αποφάσισε να ενισχύσει την επιχείρησή του, προσφέροντας δωρεάν μία BMW σε όποιον αγοράσει ένα διαμέρισμα. Όλο αυτό ακούγεται αρκετά ελκυστικό, όχι όμως όταν μαθαίνει κανείς την τιμή του διαμερίσματος, το οποίο το καθένα από αυτά φθάνει στα 621.000 δολάρια.

Το πρόβλημα που έχει η συγκεκριμένη εταιρία είναι ότι σε ένα μεγάλο συγκρότημα κατοικιών με 350 διαμερίσματα έχει καταφέρει να πωλήσει μόνο 25 από αυτά. Τα αυτοκίνητα που προσφέρονται στο πακέτο είναι της σειράς 3 ή μία Χ1.

Πάντως αν και εκ πρώτης όψεως η προσφορά μοιάζει ελκυστική, τελικά το δώρο είναι πολύ μικρό ως ποσοστό στο τελικό ποσό που κοστίζει ένα διαμέρισμα. Εκτός από αυτοκίνητα οι Κινέζοι κατασκευαστές δίνουν ως κίνητρα μεγάλα ταξίδια ή και σημαντικές εκπτώσεις έτσι ώστε να καταφέρουν να πουλήσουν τα διαμερίσματα.

Με 1,6 δισεκατομμύρια κατοίκους, υπάρχει προφανώς μεγάλη ανάγκη για στέγαση στην Κίνα. Όχι όμως και σε τόσο ακριβές ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν σημαντική κρίση στην εγχώρια αγορά. Κάτι που σε ένα βαθμό συμβαίνει και με την αγορά αυτοκινήτων που παρά το γεγονός ότι παραμένει η μεγαλύτερη στον κόσμο, με 28,8 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο 2017, δείχνει σημάδια φρεναρίσματος της ακατάσχετης ανάπτυξης που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo