Σύνδεση

Renault

Άδοξο τέλος της συνεργασίας VW-Renault για τα ηλεκτρικά

Η Volkswagen τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής ηλεκτρικής έκδοσης του Twingo, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η VW θα πρέπει πλέον να συνεχίσει την ανάπτυξη του δικού της ηλεκτρικού οχήματος χαμηλού κόστους ανεξάρτητα.

Η Renault, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να σχεδιάζει το δικό της ηλεκτρικό Twingo, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2026.

Η παύση των συνομιλιών σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή και για τις δύο εταιρείες.

Ο διαμοιρασμός του κόστους ανάπτυξης θεωρήθηκε ως ένας τρόπος αντιμετώπισης των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδίως υπό το πρίσμα του ανταγωνισμού από τα φθηνότερα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, με τη VW να αποφασίζει τελικά να αποσυρθεί από τις συνομιλίες.

Το τμήμα ηλεκτρικών της Renault, Ampere, και ένας εκπρόσωπος της VW αρνήθηκαν να σχολιάσουν συγκεκριμένα τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η VW δήλωσε ότι εξακολουθεί να διερευνά τις επιλογές της για την παραγωγή προσιτών ηλεκτρικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, είχε επιβεβαιώσει τις συζητήσεις με τη VW στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Φεβρουάριο και ανέφερε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με άλλους πιθανούς εταίρους.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η Renault σχεδιάζει να προχωρήσει με το ηλεκτρικό της σχέδιο Twingo, στοχεύοντας σε τιμή κάτω των 20.000 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW, Thomas Schaefer, έχει προηγουμένως εκφράσει την ανοιχτή διάθεσή του σε συνεργασίες για τη μείωση της λιανικής τιμής των νέων μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από τα 20.000 ευρώ.

Η απόφαση της VW να τερματίσει τις συνομιλίες με τη Renault αντικατοπτρίζει τον αγώνα της να φέρει στην αγορά μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες σε ανταγωνιστικές τιμές, με κίνδυνο να χάσει μερίδιο αγοράς από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που στοχεύουν στην Ευρώπη με χαμηλού κόστους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Renault παραμένει δεσμευμένη να λανσάρει το νέο ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο Twingo μέχρι το 2026, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της να προσφέρει προσιτές επιλογές ηλεκτρικών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz