Σύνδεση

Featured

AΘΩΑ Η MERCEDES ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ DIESEL ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

H υπόθεση της VW και του Dieselgate ξεκίνησε από πέρσι ένα κυνήγι “μαγισσών” στην Αμερικάνικη αγορά αυτοκινήτου, με στόχο τις εταιρίες -κυρίως ευρωπαϊκές- που εισάγουν στην χώρα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Από αυτή την υπόθεση δεν είχε γλιτώσει ούτε και η Mercedes, ενάντια στην οποία τον Απρίλιο κατατέθηκαν αγωγές σε 13 Πολιτείες για τους κινητήρες τεχνολογίας BlueTEC.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι κινητήρες της Mercedes είχαν βρεθεί να εκπέμπουν έως και… 30 φορές περισσότερο NOx από το νόμιμο όριο, κάτι που οδήγησε σε αγωγές για απάτη, παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών

Η πρώτη δίκη πάντως που έγινε στο New Jersey απέρριψε τις αγωγές, αιτιολογώντας την απόφαση υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι διαφημίσεις της γερμανικής εταιρίας ήταν παραπλανητικές. Οι ενάγοντες από την άλλη δεν κατέθεσαν τα όπλα, και όπως φαίνεται να συνεχίσουν την δικαστική διαμάχη με αλλαγές στην αγωγή τους.

Πάντως η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για την πιθανότητα ύπαρξης κάποιας ανωμαλίας στην πιστοποίηση των εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της. Μάλιστα στελέχη της εταιρίας στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα συνεργαστούν με τις αρχές, και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αν και εφ’ όσον χρειαστεί.

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz