Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΩΡΙΣ… ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ!

Ο “μπελάς” της αυτόνομης οδήγησης ήταν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα (όπως φαίνεται μάλλον γρήγορα…) θα έφθανε και σ’ αυτό που όλοι απευχόμαστε: στα χέρια των οργάνων της τάξης. Και όπως αποδεικνύει η πρόταση ενός Καναδού σχεδιαστή και της εταιρίας που κατασκεύασε την πρώτη μοτοσικλέτα της τροχαίας χωρίς… αναβάτη, είμαστε ήδη στην εποχή που οι παραβάσεις μας θα εντοπίζονται από οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει η μοτοσικλέτα με το όνομα Brigade την οποία σχεδίασε ο Εduardo Arndt και η οποία μπορεί να κινείται με τις ώρες στους δρόμους περιπολώντας χωρίς να έχει την ανάγκη του αναβάτη της. Χάρη σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης αλλά και τεχνικές όπως τα γυροσκόπια και οι κάμερες, είναι σε θέση να στέκεται όρθια, να στρίβει και να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς την ανάγκη του ανθρώπου.

aytonomi-moto-2

Η πρόταση του Καναδού αφορά σε πρώτη φάση τον έλεγχο της λεγόμενης και χαμηλής εγκληματικότητας. Με άλλα λόγια η μοτοσικλέτα αυτή μπορεί στην περιπολία της να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στους δρόμους, να βλέπει πινακίδες κυκλοφορίες παράνομες, να επισημαίνει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ακόμα και να “πιάνει στα πράσα” οδηγούς που παρανομούν με κάθε τρόπο, από υψηλή ταχύτητα μέχρι παραβάσεις σημάτων του ΚΟΚ.

Μάλιστα η δικαιολογία για την ύπαρξη μιας τέτοιας μηχανικής αστυνόμευσης έχει να κάνει με το ότι θα απελευθερώσει τους κανονικούς αστυνομικούς ώστε να ασχοληθούν με τα σοβαρά εγκλήματα (και στο σπορ των εκτελέσεων κάθε λογής υπόπτου στις ΗΠΑ…)

Αν διαπιστώσει οποιαδήποτε παράβαση, οι κάμερες που έχει επάνω της καταγράφουν το περιστατικό και την πινακίδα του οχήματος και την στέλνουν στα κεντρικά τα οποία αναλαμβάνουν τα περεταίρω. Τώρα αν όλα αυτά σας θυμίζουν τις πιο ζοφερές στιγμές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε μόλις πριν λίγα χρόνια και μας έπιανε κρύος ιδρώτας για ρομπότ αστυνομικούς και drones “κυνηγούς κεφαλών”, μην ανησυχείτε πλέον: το μέλλον είναι ήδη έτοιμο να σας υποδεχθεί!

Παναγιώτης Τριτάρης

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz